Cristian Ghinea, avizat la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene: A fost o decizie care mi-a provocat nişte insomnii severe în perioada asta

Cristian Ghinea, avizat la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene:  A fost o decizie care mi-a provocat nişte insomnii severe în perioada asta

Cristian Ghinea a fost avizat favorabil, miercuri, în comisiile de specialitate pentru portofoliul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Urmăreşte LIVE cum dă Guvernul Cîţu examenul în Parlament pe repede-înainte

Au fost 16 voturi „pentru” şi cinci „împotrivă”.

Acesta a afirmat, după audierile de miercuri, că vrea să schimbe viziunea acestui minister, fapt pentru care a propus schimbarea denumirii instituţiei.

„Am activat în comisia asta, am urmărit ministerul, sunt pregătit, ştiu ce trebuie făcut. Întrebările au fost punctuale şi foarte bune. Sper să menţinem această atmosferă de dezbatere constructivă şi pe viitor.

Am promis comisiei parlamentare că voi veni mai des aici. Ceea ce am numit eu putem aveam o decadă astrală a dezvoltării în România dacă punem un temei solid, astfel încât să nu se mai schimbe guvernul de la un an la altul. A fost o decizie care mi-a provocat nişte insomnii severe în perioada asta”, a declarat Cristian Ghinea, la finalul audierilor.

Drulă, Năsui, Ion, Ghinea, Voiculescu şi Teleman – Cine sunt şi ce au făcut până acum cei 6 miniștri propuşi de USR-PLUS

Risc de 2 miliarde de euro

Chestionat despre riscul dezangajării pe fonduri europene, Ghinea a spus că speră să reducă acest risc.

„Am avut o discuţie cu domnul secretar Boda. E un risc de 2 miliarde de dezangajere pe care sper să îl reducem.

Vreau să schimb viziunea acestui minister, de asta am şi propus schimbarea numelui, pentru că Ministerul Fondurilor sună aşa contabil. Riscul de dezangajare e un sindrom că nu există proiecte la timp şi apoi tragem de ele.

Am început discuţiile cu Comisia Europeană în calitate de vicepreşedinte de resort în PE. Au fost discuţii şi dure, dar şi constructive, soluţia pe care o regăsiţi în programul de guvernare este că am pus priorităţile PNL, USR-PLUS şi UDMR.

Alocarea va fi negociată între ministere şi avem nevoie de patronajul preşedintelui pentru a negocia acest pachet la Bruxelles.

O să găsim soluţii împreună cu colegul meu Claudiu Năsui de la Economie şi la Ministerul de Finanţe”, a explicat Ghinea.

La rândul său, liderul USR Dan Barna a spus că Cristian Ghinea va face o diferenţă majoră în gestionarea fondurilor europene şi să are toată încrederea în acesta.

Miniştrii Cabinetului Cîţu sunt audiaţi în comisiile parlamentare, urmând ca plenul reunit pentru învestirea Guvernului să aibă loc de la ora 15:00.

Guvernul Cîțu: Lista completă a miniștrilor PNL, USR-PLUS și UDMR


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇