Costel Alexe a numit un condamnat la conducerea unei instituții care are ca scop sporirea eficienței serviciului polițienesc

Costel Alexe a numit un condamnat la conducerea unei instituții care are ca scop sporirea eficienței serviciului polițienesc

Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, urmărit penal pentru o șpagă de 22 de tone de tablă, a numit un condamnat aflat sub supraveghere într-o instituție care are ca scop „sporirea eficienței serviciului polițienesc”.

Astfel, Marius Grațian Benchea a fost numit în conducerea Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP), informează Reporter de Iași.

Anul trecut, în luna martie, Benchea a fost condamnat definitiv la opt luni de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei și un termen de supraveghere de 2 ani, după ce a fost prins de polițiști conducând un autoturism fără a avea permis. Incidentul a avut loc pe 22 august 2017.

Acesta și-a recunoscut fapta, declarând că „a condus autoturismul pe distanța cuprinsă între parcarea din apropierea Primăriei Bosia și până la ieșirea din localitate, când a fost depistat de către polițiștii de frontieră și că cei doi martori ocupanți ai autoturismului nu cunoșteau faptul că el nu deține permis de conducere.”

ADVERTISING

Alexe știa de condamnarea lui Benchea

Consiliul Județean Iași a precizat că Alexe știa despre condamnarea lui Marius Grațian Benchea, dar în urma discuțiilor preliminare cu Serviciul de Probațiune privind evaluarea comportamentului domnului Benchea, feedback-ul a fost unul pozitiv.

„Referitor la această situație, precizăm că aceasta era cunoscută de către conducerea Consiliului Județean anterior numirii. Administrația CJ a purtat discuții atât cu domnul Benchea, cât și cu reprezentanții Serviciului de Probațiune pentru a se asigura că nu există motive de îngrijorare privind comportamentul social și respectarea măsurilor de supraveghere dispuse de magistrați.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

De asemenea, în urma discuțiilor preliminare cu Serviciul de Probațiune privind evaluarea comportamentului domnului Benchea, feedback-ul a fost unul pozitiv.

Principalul motiv care a stat la baza numirii lui Marius Benchea ca membru ATOP este activitatea sa civică de lungă durată, asigurarea sprijinului autorităților locale în acțiuni de intervenție premedicală și numeroasele proiecte de voluntariat, în care a fost implicat înainte de a interveni problema juridică actuală”, a transmis conducerea CJ Iași, potrivit Bună Ziua Iași.

Benchea: Nu am furat, nu am comis o crimă

Marius Benchea a reacționat și el la criticile care i-au fost aduse, afirmând că nu și-a ascuns niciodată situația legală și greșeala comisă.

Tot în apărarea sa, Benchea spune că ”Nu am furat, nu am înșelat, nu am comis o crimă, nu am dat șpagă, nu am cerut șpagă, nu am făcut trafic de influență și nu m-am sustras de la interpelările făcute de organele judiciare”.

ADVERTISING

”Față de cele apărute în mass media doresc să fac următoarele precizări:

  • nu am ascuns niciodată situația mea legală și greșeala comisă, am recunoscut-o, mi-am asumat-o si suport consecințele legale.
  • fapta am comis-o fiind într-o situație mai delicată, nu caut scuze pentru ceea ce am făcut, recomand ca toată lumea să respecte LEGEA, deoarece pot și vor trebui să suporte consecințele legale! Totuși, acea greșeala nu mă definește ca om implicat in comunitate si într-un domeniu în care, din păcate, prea puțini se avântă să activeze.
  • Nu am furat, nu am înșelat, nu am comis o crimă, nu am dat șpagă, nu am cerut șpagă, nu am făcut trafic de influență și nu m-am sustras de la interpelările făcute de organele judiciare.
  • Greșeala respectivă este personală. ONG-ul pe care îl coordonez si care este foarte implicat spre a face bine in comunitate, a venit în sprijinul autorităților acolo unde e nevoie.
  • NU doresc să minimalizez ce am făcut, dar nici să prejudiciez munca a zeci de voluntari care își sacrifică timpul, stau in frig sau in căldură, între oamenii fără adăpost sau și-au riscat sănătatea în centrele de carantină, pentru că vor să facă bine.
  • A greși este uman. Sunt om. Sunt predispus la greșeli, însă, în același timp sunt gata să recunosc dacă am greșit și să corectez situația.
    Le mulțumesc tuturor celor care au încredere in mine și sunt necondiționat alături de voluntarii S.V.A. și astfel, de oamenii care au nevoie de ajutorul nostru!”, a scris Benchea pe Facebook.

Față de cele apărute în mass media doresc să fac următoarele precizări:- nu am ascuns niciodată situația mea legală și...

Posted by Marius Gratian Benchea on Thursday, February 18, 2021

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇