Percheziții la Apele Române. Procurorii DNA ridică documente din biroul directorului care se recomandă drept „un animal politic”

Percheziții la Apele Române. Procurorii DNA ridică documente din biroul directorului care se recomandă drept „un animal politic”

Procurorii DNA fac percheziții, joi, la sediul Apelor Române din Iași, în biroul directorului general Petru Avram și la serviciul de personal, într-o anchetă ce vizează sistemul de angajări din instituție.

Potrivit Banatul Azi, procurorii Direcției Naționale Anticorupție însoțiți de jandarmi ridică documente și echipamente electronice.

DNA a confirmat că efectuează percheziții în Iași și Suceava, la 3 instituții publice, fără să precizeze și numele acestora.

Procurorii spun că cercetările vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, în perioada martie 2020-2021.

ADVERTISING

”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, săvârșite în perioada martie 2020-2021.

În cursul zilei de 11 februarie 2021, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare la 3 instituții publice situate pe raza județelor Iași și Suceava.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Inspectoratelor de Jandarmi Județene Iași și Suceava. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, se arată în comunicatul DNA.

ADVERTISING

"Am văzut așa ceva doar în filmele SF", spune un angajat citat de Alex Nedea, reporter Recorder.

Săptămâna trecută, procurorii DNA au ridicat documente și de la sediul central de la București al "Apelor Române".

La Administația Bazinală de Apă Prut-Bârlad tocmai au descins mascații. Se fac percheziții la institutia condusă de...

Posted by Alex Nedea on Thursday, February 11, 2021

Scandalul de la Apele Române

Săptămâna trecută, premierul Florin Cîţu a anunțat că a cerut Corpului de Control al Prim-Minstrului să investigheze situaţia de la Apele Române.

Demersul prim-ministrului a venit după ce, potrivit unei anchete a jurnaliştilor Recorder, la Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad este director Petru Avram, vicepreşedinte PNL Iaşi, care se recomandă subordonaţilor drept „un animal politic care va ajunge cel puţin ministru”.

ADVERTISING

De asemenea, potrivit materialului realizat de Recorder, la departamentul de apărare împotriva inundaţiilor a fost angajată o tânără, fostă chelneriţă la un bar din Iaşi.

Fosta chelneriță și-a dat demisia

După izbucnirea acestui scandal, fosta chelneriță angajată inginer la Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad și-a dat demisia.

Insă și Gabi Musteață, inginerul care a sesizat cazul și a vorbit cu reporterii Recorder, a fost îndepărtat din instituție, acestuia fiindu-i desființat postul.

„Gabi Musteață, inginerul care s-a opus angajărilor politice și a avut curaj să vorbească despre acest flagel, a plecat și el din instituție după ce postul i-a fost desființat. Ieri (luni – n.red.) a fost ultima lui zi de muncă, fiind somat să predea cheia de la birou și laptopul de serviciu ‘cel târziu până în ora 15.30‘”, scrie Recorder pe Facebook.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇