Fosta chelneriță angajată la Apele Române și-a dat demisia, dar și cel care a sesizat cazul a fost îndepărtat: I-au desființat postul

Fosta chelneriță angajată la Apele Române și-a dat demisia, dar și cel care a sesizat cazul a fost îndepărtat: I-au desființat postul

Fosta chelneriță angajată inginer la Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad și-a dat demisia după scandalul izbucnit în urma materialului Recorder.

Insă și Gabi Musteață, inginerul care a sesizat cazul și a vorbit cu reporterii Recorder, a fost îndepărtat din instituție, acestuia fiindu-i desființat postul.

"Gabi Musteață, inginerul care s-a opus angajărilor politice și a avut curaj să vorbească despre acest flagel, a plecat și el din instituție după ce postul i-a fost desființat. Ieri (luni - n.red.) a fost ultima lui zi de muncă, fiind somat să predea cheia de la birou și laptopul de serviciu 'cel târziu până în ora 15.30'", scrie Recorder pe Facebook.

ADVERTISING

Acest lucru s-a întâmplat în ciuda faptului prim-ministrul Florin Cîţu a cerut Corpului de Control al prim-ministrului să investigheze situaţia de la Apele Române.

Gabi Musteață a declarat pentru Adevărul că a primit un singur mesaj din partea şefului Petru Avram: ”Mi-a transmis, prin cei de la Resurse Umane, să eliberez biroul şi să predau totul până la ora 15.30. Nu m-am întâlnit cu el astăzi (luni - n.red.)”.

Inginerul a contestat în instanță decizia instituției.

"Singurul care a rămas pe poziții e directorul Petru Avram, vicepreședintele PNL Iași. Avram face mai departe jocurile la Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad și a decis, în numele instituției, angajarea celor mai buni avocați din Iași specializați în litigii de muncă, pentru a-l împiedica pe Gabi Musteață să câștige în instanță și să revină la Apele Române.

ADVERTISING

Avocații vor fi plătiți din bani publici, deși instituția are angajați juriști a cărora sarcină este să se ocupe de litigii de muncă, așa cum s-a și întâmplat în trecut. Motivul invocat pentru angajarea unor juriști din exterior este că cei din instituție sunt prea ocupați", mai scrie Recorder.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇