Fosta chelneriță angajată la Apele Române și-a dat demisia, dar și cel care a sesizat cazul a fost îndepărtat: I-au desființat postul

Fosta chelneriță angajată la Apele Române și-a dat demisia, dar și cel care a sesizat cazul a fost îndepărtat: I-au desființat postul

Fosta chelneriță angajată inginer la Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad și-a dat demisia după scandalul izbucnit în urma materialului Recorder.

Insă și Gabi Musteață, inginerul care a sesizat cazul și a vorbit cu reporterii Recorder, a fost îndepărtat din instituție, acestuia fiindu-i desființat postul.

"Gabi Musteață, inginerul care s-a opus angajărilor politice și a avut curaj să vorbească despre acest flagel, a plecat și el din instituție după ce postul i-a fost desființat. Ieri (luni - n.red.) a fost ultima lui zi de muncă, fiind somat să predea cheia de la birou și laptopul de serviciu 'cel târziu până în ora 15.30'", scrie Recorder pe Facebook.

Acest lucru s-a întâmplat în ciuda faptului prim-ministrul Florin Cîţu a cerut Corpului de Control al prim-ministrului să investigheze situaţia de la Apele Române.

Gabi Musteață a declarat pentru Adevărul că a primit un singur mesaj din partea şefului Petru Avram: ”Mi-a transmis, prin cei de la Resurse Umane, să eliberez biroul şi să predau totul până la ora 15.30. Nu m-am întâlnit cu el astăzi (luni - n.red.)”.

Inginerul a contestat în instanță decizia instituției.

"Singurul care a rămas pe poziții e directorul Petru Avram, vicepreședintele PNL Iași. Avram face mai departe jocurile la Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad și a decis, în numele instituției, angajarea celor mai buni avocați din Iași specializați în litigii de muncă, pentru a-l împiedica pe Gabi Musteață să câștige în instanță și să revină la Apele Române.

Avocații vor fi plătiți din bani publici, deși instituția are angajați juriști a cărora sarcină este să se ocupe de litigii de muncă, așa cum s-a și întâmplat în trecut. Motivul invocat pentru angajarea unor juriști din exterior este că cei din instituție sunt prea ocupați", mai scrie Recorder.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇