Ciolacu: Mă bucur că preşedintele a ajuns la aceeaşi concluzie ca PSD. Urmează anticipate

Ciolacu: Mă bucur că preşedintele a ajuns la aceeaşi concluzie ca PSD. Urmează anticipate

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a interpretat declaraţiile lui Klaus Iohannis şi a ajuns la concluzia că preşedintele dă dreptate PSD şi e nevoie de alegeri anticipate.

Asta după ce şeful statului a vorbit, miercuri, din Slovenia, despre criza politică din România. Jurnaliștii au vrut să știe de ce a ales să convoace atât de târziu consultări cu partidele pentru numirea unui noi guvern. Iohannis spune că a văzut necesar să dea un răgaz partidelor să ”coboare cu picioarele pe pământ”, având în vedere că în declarațiile de după vot fiecare formațiune care a votat împotriva Guvernului a venit cu o altă soluție pentru rezolvarea crizei.

ADVERTISING

"Domnul preşedinte a ajuns la aceeaşi concluzie ca şi noi, că urmează alegeri anticipate", a spus ulterior Ciolacu.

"Criza e la domnul Iohannis, constituţional ar trebui să intervină, nu să dea declaraţii între două avioane, cum că lumea ar trebui să revină cu picioarele pe pământ. Preşedintele ar trebui să revină în atribuţiile constituţionale", îl îndeamnă liderul PSD.

Guvern de specialişti, care să scoată ţara din criză

Şeful social-democraţilor a susţinut formarea unui guvern de specialişti, care să scoată ţara din criza sanitară şi să o treacă peste iarnă, cu facturile majorate la energie, iar apoi să se organizeze anticipate.

ADVERTISING

Cât despre situaţia de acum, Ciolacu e tranşant: "Nu există ca PSD să susţină în acest moment un guvern al PNL sub nicio formă". Asta "chiar dacă o să dăm un vot pentru un guvern de specialiţi până facem anticipate".

Vezi şi USR îi dă replica lui Iohannis: Nu am abandonat guvernarea, ci am fost daţi afară. Florin Cîţu nu e alesul lui Dumnezeu la Palatul Victoria!

Citeşte mai multe despre criza politică:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇