Cioloș, întrebat dacă vor vota orice premier în afară de Cîţu: Nu putem accepta orice mătură

Cioloș, întrebat dacă vor vota orice premier în afară de Cîţu: Nu putem accepta orice mătură

USR PLUS vrea refacerea coaliției de guvernare, dar cu un alt premier, a declarat liderul formațiunii, Dacian Cioloș.

El a precizat că așteaptă să meargă la consultările cu președintele Klaus Iohannis și să vadă ce își dorește PNL.

”USR PLUS a susţinut această moţiune de cenzură care ne permite să începem discuţia formării unui guvern care chiar să lucreze pentru reforme, pentru România şi nu în interesul unui partid sau în interesul unor persoane.

După ce această moţiune a trecut şi Florin Cîţu ca premier devine de astăzi istorie, USR PLUS are varianta reînceperii discuţiilor cu PNL, dacă PNL îşi va dori acest lucru şi dacă este în măsură să facă o altă propunere de premier decât Florin Cîţu.

ADVERTISING

Atunci, împreună cu PNL şi cu UDMR, suntem dispuşi să discutăm refacerea coaliţiei de guvernare cu un program de reforme şi cu un calendar ataşat foarte precis. Așteptăm ca președintele Iohannis să ne invite la discuții, să vedem care e formula în care vom continua. Din partea noastră, formula este cu PNL și UDMR, dar alt premier decât Florin Cîțu. Așteptăm să vedem ce vrea PNL”, a declarat Cioloș.

Liderul USR PLUS a ținut să precizeze că, în cazul în care liberalii vor dori să se alieze cu PSD, formațiunea va trece în Opoziție.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Întrebat dacă USR PLUS va accepta orice nume de premier din partea liberalilor, fără nicio negociere, Cioloș a spus că ”nu putem accepta orice mătură”.

”Nu putem accepta orice mătură. Trebuie să vedem de ce a fost făcută acea propunere, pe ce se bazează.
Poate fi și o doamnă premier, suntem deschiși”, a subliniat Cioloș.

Guvernul Florin Cîțu a picat, după ce moțiunea PSD ”Stop sărăciei, scumpirilor şi penalilor. Jos Guvernul Cîţu!” a fost votată marți de 281 de parlamentari.

Au fost 0 voturi împotrivă și 0 abțineri. Din totalul celor 466 de parlamentari, au fost prezenți 318 și au votat 281. Astfel, toți parlamentarii care au votat au fost pentru demiterea Guvernului.

ADVERTISING

Urmează acum ca președintele Klaus Iohannis să inițieze consultări cu partidele parlamentare pentru desemnarea unui nou premier.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇