PSD anunță că vrea anticipate, USR PLUS nu e convins că ”pesediștii nu se rătăcesc pe drum” spre moțiune, AUR lasă orgoliile

PSD anunță că vrea anticipate, USR PLUS nu e convins că ”pesediștii nu se rătăcesc pe drum” spre moțiune, AUR lasă orgoliile

Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au decis marţi ca moţiunea de cenzură depusă de PSD să fie citită, joi, de la ora 14:00, în plenul reunit, urmând să fie dezbătută şi votată marţea viitoare, de la ora 12:00.

Prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu a anunțat că moțiunea social-democraților merge înainte și ”pas cu pas” se va ajunge la alegeri anticipate. El insistă că toți cei 157 de paramentari social-democrați vor vota marți moțiunea de cenzură și că acum mingea e la USR-PLUS.

"De marţi vom şti un lucru sigur, faptul că acest Guvern pleacă acasă. Noi putem să asigurăm un singur lucru, că 157 de parlamentari, deputaţi şi senatori PSD, vor vota această moţiune de cenzură. Dacă şi ceilalţi se vor ţine de cuvânt, atunci avem această siguranţă că de marţi acest guvern iresponsabil pleacă acasă. (…) Până atunci, USR mai are un Congres. Eu am tot timpul un semn de întrebare în ceea ce priveşte USR. Eu nu pot să răspund în ceea ce-i priveşte pe dânşii, pot să răspund în ceea ce priveşte PSD.

ADVERTISING

PSD a depus o moţiune legală, necontestată de nimeni, faţă de precedenta moţiune. M-aş bucura să se ţină de cuvânt şi cei de la AUR şi cei de la USR astfel încât acest guvern să plece acasă", a afirmat, marţi, Grindeanu, la Parlament, după şedinţa Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului care au stabilit că moţiunea de cenzură a PSD va fi dezbătută şi votată săptămâna viitoare.

"Eu sper că într-un final să realizeze şi preşedintele Românei care este rolul dat de Constituţie. Suntem într-o criză politică de vrei 3-4 săptămâni şi în loc de preocupările pe care am văzut că le are - golf, Congres PNL- cred că trebuie să-şi intre în rolul de mediator. Guvernul pică marţi, în mod normal paşii constituţionali sunt ca preşedintele României să cheme la consultări partidele parlamentare", a mai spus Grindeanu.

El a precizat că, în acest caz, PSD se va duce la consultări cu mandatul de organizare de alegeri anticipate.

ADVERTISING

Grindeanu a mai spus că PSD nu este dispus să susţină un guvern minoritar PNL şi UDMR.

Stelian Ion: Vom vedea marți fie cum pesediștii se îmbolnăvesc, fie cum Cîțu pleacă

Același scepticism afișat de Grindeanu îl manifestă și cei de la USR PLUS când vine vorba de adevăratele intenții ale PSD. Fostul ministru al Justiției Stelian Ion spune că marți, când va fi votată moțiunea de cenzură a PSD, fie pesediștii se „îmbolnăvesc” sau se rătăcesc în drum spre Parlament, fie vedem cum Florin Cîțu va pleca de la Palatul Victoria.

”În birourile permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului, peneliștii lui Cîtu au făcut astăzi un nou blat cu pesediștii lui Ciolacu pentru a continua blocarea moțiunii depuse de noi. Cu argumente aberante, sfidând Constituția și bunul-simț, peneliștii din echipa câștigătoare și pesediștii îi mai dau o gură de oxigen premierului deja ilegitim.

ADVERTISING

Au votat cot la cot blocarea moțiunii noastre și au stabilit calendarul pentru moțiunea PSD.O nouă combinație între PNL și PSD! Dar nu ne lăsăm. Chiar și așa, vom vota orice moțiune prin care să scăpăm de acest personaj toxic care își bate joc de o țară întreagă.

Vom vedea marți fie cum pesediștii se 'îmbolnăvesc' subit sau se rătăcesc și nu mai nimeresc drumul spre Parlament, fie cum Florin Cîțu pleacă din Palatul Victoria lăsând în urma sa numai dezamăgire și dâre useliste pestilențiale”, a scris Stelian Ion pe Facebook.

AUR votează moțiunea PSD, ”dincolo de orice orgoliu”

Și cei de la AUR au anunțat că vor vota pentru demiterea Guvernului Cîţu, chiar și moțiunea PSD.

"Facem asta, dincolo de orice orgoliu, pentru că românii nu mai suportă această guvernare care a instituit dictatura sanitară. PSD a făcut un joc de imagine penibil pe seama întregii societăţi româneşti. A ţinut în viaţă în mod artificial acest Guvern şi a împiedicat în mod neconstituţional moţiunea iniţiată de AUR. Nu vom uita blatul făcut de PSD şi Klaus Iohannis", susţine Claudiu Târziu, într-un comunicat.

Şi deputatul George Simion, copreşedinte AUR, subliniază că Executivul condus de Florin Cîţu "trebuie să plece cât mai curând de la conducerea ţării".

"(Guvernul Cîţu) este lipsit de legitimitate şi acţionează în total dispreţ faţă de prevederile Constituţiei. A încercat introducerea ilegală a certificatului COVID şi promovează măsuri discriminatorii pe motiv sanitar. Pe 2 octombrie, voi merge la protestul care se organizează la Piaţa Universităţii pentru a mă opune introducerii certificatului COVID", a anunţat, în acelaşi comunicat, George Simion.

Potrivit AUR, moţiunea de cenzură pe care a depus-o a fost amânată trei săptămâni, ceea ce reprezintă "o sfidare" a Constituţiei.

Citește mai multe despre scandalul moțiunilor de cenzură:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇