Moțiunea PSD va fi votată marți. Cea a USR PLUS nu se supune la vot

Moțiunea PSD va fi votată marți. Cea a USR PLUS nu se supune la vot

Birourile Permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au decis ca moţiunea de cenzură depusă de PSD să fie citită joi şi votată marţea viitoare (5 octombrie), a anunţat președintele Senatului, Anca Dragu.

”Vom avea joi citirea moțiunii și marți dezbatere și vot”, a afirmat Anca Dragu.

Totodată, s-a decis că moțiunea de cenzură inițiată de USR PLUS și AUR nu va fi dezbătută și citită până când Curtea Constituțională nu va motiva decizia privind conflictul dintre Guvern și Parlament.

”Este o încălcare a Constituției, mesajul CCR a fost clar, procedura trebuie să continue”, a subliniat Anca Dragu.

ADVERTISING

PSD a depus, marți, propria moţiune de cenzura împotriva Guvernului Cîţu, a anunțat prim-vicepreşedintele partidului, Sorin Grindeanu.

”PSD a depus moţiunea de cenzura împotriva Guvernului Cîţu: Stop sărăciei, scumpirilor şi penalilor! Jos Guvernul Cîţu”, este titlul moţiunii depuse de social-democraţi, a spus Grindeanu.

El a precizat că documentul a fost semnat de 157 de parlamentari social democrați și că se bazează și pe votul celor de la USR PLUS.

Biroului Politic Național al USR PLUS a decis, marți, că formațiunea va vota prima moțiune care va ajunge la vot în Parlament.

ADVERTISING

”Fiecare zi cu Florin Cîțu premier e o zi pierdută în România. Cîțu va pleca, zilele lui ca premier sunt numărate. Vom vedea care moțiune ajunge prima la vot și USR PLUS va vota prima moțiune care ajunge la vot”, a spus purtătorul de cuvânt al USR PLUS, Ionuț Moșteanu.

Curtea Constituțională a admis, tot marți, sesizarea premierului Florin Cîţu pe conflictul cu Parlamentul, dar a decis că şi moțiunea de cenzură a USR PLUS şi AUR poate fi dezbătută şi votată.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇