Clotilde Armand susține că a obținut prețuri înjumătățite de la Romprest. PNL și PSD: Minte! De ce ne jigniți inteligența?

Clotilde Armand susține că a obținut prețuri înjumătățite de la Romprest. PNL și PSD: Minte! De ce ne jigniți inteligența?

Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand a prezentat, joi, pe Faceobook înțelegerea la care s-a ajuns cu Romprest pentru asigurarea curățeniei. Ea a susținut că a obținut reducerea la jumătate a costurilor și banii economisiți astfel vor fi investiți în infrastructură, școli și spitale.

”Compania de salubrizare a acceptat ieri (în scris) la Prefectură să asigure serviciile din Sectorul 1 la jumătatea prețului solicitat la începutul anului. Adică la un tarif de 10-12 milioane de lei pe lună, față de 20 de milioane de lei, cât a cerut inițial. A fost nevoie de: 10 luni de zile de luptă, șantaje și gunoi pe străzi, linșaje mediatice non-stop la televiziunile unor personaje sinistre, de un Consiliu ostil și ignorant la nevoile cetățenilor care au fost furați ani de zile, de 10 luni să înțeleagă asta. Banii recuperați și salvați vor fi investiți masiv în infrastructură, școli și spitale. În comunitate”, a scris pe Facebook Clotilde Armand.

ADVERTISING

Directorul adjunct al Romprest, Bogdan Adimi, explica miercuri seară, pentru SpotMedia.ro, că reducerea de prețuri vine din faptul că înțelegerea prevede și reducerea serviciilor prestate. Așadar, tarifele rămân exact aceleași contestate de Clotilde Armand de când a venit în funcție.

În plus, minuta întâlnirii e semnată de viceprimarul Oliver Păiuși, deși, potrivit surselor Spot, la negocieri a participat și Clotilde Armand. SpotMedia.ro a cerut lămuriri de la Primăria Sectorului 1 despre acest aspect, dar până la momentul publicării acestui articol nu am primit un răspuns.

PNL o acuză că minte: De ce ne jigniți inteligența?

Același lucru îl reproșează joi și Sebastian Burduja, președintele PNL Sector 1. Acesta spune că această opțiune, de a reduce frecvența serviciilor pentru a fi costuri mai mici, a fost pe masă de la începutul anului și o acuză pe Armand că prin anunțul triumfalist nu încearcă decât o lovitură de imagine.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”A (FOST) ÎNFRÂNT SECTORUL 1…DAR DE CE NE JIGNIȚI INTELIGENȚA?

Înțelegem 'pe surse' ca ieri a avut loc o negociere între primarul Sectorului 1 și celebra companie care până mai ieri reprezenta 'mafia gunoaielor', după spusele dânsei. Consilierii locali nu au știut nimic, totul a fost negociat pe ascuns. Nu a existat un mandat clar de negociere, nu a existat nicio informare. Oare de ce se fac aceste lucruri pe sub masă, exact cum se făceau în epoca de tristă amintire PSD-Tudorache?!

Se pare că negocierea de ieri prevede EXACT aceleași tarife, deci tot acest circ pe nervii și pe sănătatea cetățenilor Sectorului 1 a fost complet INUTIL. Doar un joc de imagine, după cum am spus de nouă luni de zile - și noi, și o mulțime de profesioniști din spațiul public.

Culmea este că ni se prezintă deja o mare victorie prin faptul că scade factura pentru Sectorul 1. Dar asta NU pentru că scad prețurile, așa cum în mod mincinos se susține, ci pentru că Primăria a solicitat reducerea frecvențelor. Da, ați citit și ați înțeles bine: Sectorul 1 este atât de curat încât mașinile de gunoi trebuie să treacă mai rar.

ADVERTISING

Mai mult decât atât, există un regulament adoptat printr-o hotărâre a Consiliului General prin care se stabilesc foarte clar frecvențele pentru serviciul de salubritate. Adevarul este ca Sectorul 1 deja încalcă acest regulament, la frecvențele din prezent! Reducerea numărului de treceri nu poate să însemne decât o încălcare și mai gravă a legii. (...)

Reducerea frecvențelor a fost pe masă încă de la comisia de mediere a Consiliului Local, de la începutul anului. Se putea face de atunci, dacă asta era soluția, și s-ar fi economisit DEJA zeci de milioane de lei de la bugetul local. După tot acest circ suntem în același punct?! Și asta e o mare victorie?!”, explică Sebastian Burduja pe Facebook.

SpotMedia.ro l-a contactat pe președintele PNL Sector 1 pentru a-l întreba dacă, între timp, consilierii locali liberali au fost informați despre cât de mult va fi redusă frecvența. Burduja ne-a răspuns că nu.

”Suntem în continuare alături de primarul Sectorului 1 pentru găsirea unei soluții și pentru a face viața cetățenilor mai bună. Aceasta e diferența între a face politică pentru politicieni (de dragul circului si like-urilor) și a face politică pentru cetățeni și binele lor”, își încheie Burduja postarea.

gunoi
Foto: Spotmedia.ro

PSD: Clotilde Armand 9 luni a clamat că se luptă cu mafia, iar acum a semnat o înțelegere cu mafia

La rândul său, președintele PSD Sector 1, Florin Manole, acuză că primarul minte și că din înțelegerea pe care o prezintă ca pe o reușită, de fapt, vor pierde cetățenii.

”Clotilde Armand minte! 9 luni a clamat că se luptă cu mafia, iar acum a semnat o înțelegere cu mafia, din care pierd cetățenii, iar gunoiul rămâne pe străzi.

Sumele datorate de primărie, anunțate luni de zile ca exagerate, neplătite și de aceea purtătoare de penalități, încep acum să fie plătite, conform acestei înțelegeri. Mai mult, înjumătățirea prestațiilor companiei de salubrizare înseamnă în primul rând un serviciu public înjumătățit, incomplet, deficitar și insuficient.

Vom avea, deci, în continuare, gunoi pe străzile din #Sectorul1. Iar tot acest eșec administrativ e anunțat de Clotilde Armand ca o mare realizare! Pentru primarul Sectorului 1 și toți fanii săi, iată o problemă de aritmetică elementară: 'Clotilde Armand cumpără miercuri două pâini cu doi lei. Joi, cumpără o pâine cu un leu. Calculati cu cât a scăzut prețul pâinii'. Cu 0 (zero) lei! Primarul Sectorului 1 ori este primul absolvent de MIT care nu știe aritmetică, ori vă minte cu nerușinare.

P.S: Am aflat cu toții din presă despre înțelegere, nu de pe site-ul primăriei, nu dintr-un anunț oficial, pentru că transparența a fost pentru USR doar un slogan”, a scris Manole pe Facebook.

Amintim că, așa cum SpotMedia.ro prezenta și miercuri seară, înțelegerea de ieri va fi consemnată în cadrul unui protocol ce va fi semnat vineri, 27 august, între părți.

Acest protocol trebuie apoi votat în Consiliul Local al Sectorului 1, pe de-o parte, și în Consiliul de Administrație al Romprest, de cealaltă parte. Mai exact, CL ar urma să aprobe exact o derogare de la regulamentul de salubrizare, astfel încât să fie permisă scăderea frecvenței cu care sunt curățate străzile.

După reacțiile liderilor locali de la PNL și PSD, rămâne sub semnul întrebării dacă vor fi obținute voturile în Consiliul Local.

Citește mai multe despre războiul gunoaielor din Sectorul 1:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇