Clotilde Armand a primit mandat să reprezinte Consiliul Local al Sectorului 1 în procesul prin care cere acces la contabilitatea Romprest

Clotilde Armand a primit mandat să reprezinte Consiliul Local al Sectorului 1 în procesul prin care cere acces la contabilitatea Romprest

Aflată în concediu de odihnă, Clotilde Armand a primit, în sfârșit, mandat să reprezinte Consiliul Local al Sectorului 1 în instanță, în încercarea de obține acces la contabilitatea Romprest.

Consilierii locali ai Sectorului 1 s-au reunit, luni, într-o ședință extraordinară, care a avut un singur proiect pe ordinea de zi. Acest proiect se referă la mandatarea primarului Clotilde Armand să reprezinte Consiliul Local, în instanță, în încercarea de a câștiga acces la contabilitatea Romprest și de a stabili dacă tarifele încasate de societatea de salubrrzare sunt sau nu umflate.

După cum Spotmedia.ro v-a informat deja, Clotilde Armand a dat în judecată Romprest și în numele unității administrativ teritoriale (UAT) pe care o conduce, dar și a Consiliului Local, în Dosarul 12115/3/2021 de pe rolul Tribunalului București.

ADVERTISING

Tribunalul București a decis că primarul Sectorului 1 nu are calitate procesuală și nu poate reprezenta, în acest caz, nici UAT Sector 1 și nici Consiliul Local, fără un mandat clar. Și pe cale de consecință, instanța a respins toate cererile formulate în acest caz de reclamante.

În consecință, Clotilde Armand a cerut din nou un astfel de mandat de la Consilul Local. În plus, avocatul Georgiana Raluca Trandafir le-a prezentat, pe scurt, soluțiile în litigiile cu Romprest.

Mai exact, avocata a susținut că există două soluții:

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe
  • să se formuleze apel împotriva deciziei Tribunalului București în acest dosar (soluție care ar taxa în plus administrația și care ar dura 6-12 luni)
  • să se redepună cererea de chemare în judecată. E o acțiune pentru care avocata susține că n-ar taxa suplimentar. Și care s-ar putea face chiar în ziua de 10 august 2021, după ședința extraordinară

În context, mai mulți consilieri locali de la PSD și PNL și-au exprimat nemulțumirea cu privire la faptul că - deși Georgiana Raluca Trandafir a fost angajată cu acordul Consiliului Local - aceasta a refuzat până acum să comunice consiliului date privind acțiunile juridice întreprinse împotriva Romprest.

ADVERTISING

Trandafir a susținut că a informat executivul Primăriei Sectorului 1 (adică primarul și aparatul său) cu privire la strategie și acțiuni în instanță. Dar că - atâta vreme cât nu i se vor cere raportări zilnice - se va întâlni cu consilierii locali și le va comunica informațiile solicitate.

Consilierul Cristian Adrian Tudose (PSD) a întrebat-o pe avocata Georgiana Trandafir și dacă a facturat 30.000 de lei din bugetul local pentru activitatea din perioada decembrie 2020 - ianuarie 2021. Nu a primit un răspuns clar.

Ce a cerut PNL

Grupul PNL a prezentat 5 amendamente la proiectul prin care Clotilde Armand a cerut să fie mandatată să reprezinte Consiliul Local în Dosarul 12115/3/2021 de pe rolul Tribunalului București.

Amendamentele au fost citite de viceprimarul Ramona Porumb (PNL) și prevăd, în linii mari:

  • Consiliul Local nu își asumă acțiunile de până acum ale primarului în dosarul 12115/3/2021 și nici nu îl susține ”în orice alt demers judiciar” care are ca scop exercitarea dreptului de control privind stabilirea tarifelor Romprest
  • Cloilde Armand este mandatată să reprezinte Consiliul Local în toate fazele procesuale ale dosarului 12115/3/2021, dar abia începând de marți, 10 august 2021 (adică de la data adoptării delegării)
  • toate actele și înscrisurile folosite în dosar să respecte prevederile contractului de delegare încheiat cu Romprest
  • orice prejudiciu rezultat din nerespectarea contractului de delegare sau a acțiunii în instanță să cadă în sarcina primarului și a aparatului de specialitate

Avocatul Georgiana Trandafir a susținut că, în cazul în care Consiliul Local nu își asumă acțiunile de până acum în dosarul 12115/3/2021, Clotilde Armand va avea, de fapt, drept de reprezentare doar în apel, nu și pe fondul cauzei.

În aceste condiții - deși s-ar putea admite apelul - administrația nu va avea câștig de cauză în dosar.

Viceprimarul Oliver Păiuși (USR PLUS) a cerut în repetate râduri să i se dea cuvântul avocatei Georgiana Trandafir, care să spună dacă aceste amendamente o ajută în instanță.

Președintele de ședință, Daniel Ciugu (PNL), a susținut, însă, că nu e corect să își exprime părerea consultanți externi (cum e avocata Trandafir) cu privire la amendamente, ci doar reprezentanți din cadrul Direcției Juridice a primăriei.

Până la urmă, însă, toate amendamentele PNL au fost adoptate.

Iar după 2 ore și jumătate de discuții în contradictoriu - cu 24 de voturi pentru, 2 abțineri și unul împotrivă - Clotilde Armand a primit mandat să reprezinte Consiliul Local al Sectorului 1 în Dosarul 12115/3/2021, în care dorește acces la contabilitatea Romprest, în vederea verificării tarifelor practicate de aceasta.

Citește și:

Hic Rhodos, hic salta, Clotilde!


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇