Ciucă laudă programul de guvernare cu PSD: Sperăm ca de joi să putem să ne apucăm de treabă (Video)

Ciucă laudă programul de guvernare cu PSD: Sperăm ca de joi să putem să ne apucăm de treabă (Video)

Nicolae Ciucă a laudat luni, în scurtul discurs de acceptare a desemnării în funcția de premier al noului guvern format alături de PSD, măsurile incluse în programul de guvernare.

”În ultimele zile am lucrat cu celelalte partide să putem să agregăm un program de guvernare și să se constituie o coaliție solidă în Parlamentul României, astfel încât să putem să realizăm un guvern care să asigure stabilitatea țării.

Cetățenii români așteaptă de la noi stabilitate și soluții pentru a fi în măsură să rezolvăm efectele produse de pandemia Covid-19, criza energetică și, de asemenea, să avem un program guvernamental care să fie în măsură să pună în aplicare deciziile necesare pentru implementarea PNRR.

Și este cât se poate de evident că este pentru prima dată când în programul de guvernare avem un procent substanțial pentru tot ceea ce înseamnă derularea unui proiect de investiții solide și foarte bine aplicate în România, precum și un program de măsuri sociale care să acopere problemele create de situația de criză în care ne găsim”, a spus Nicolae Ciucă, în declarația de la Cotroceni la care a venit umăr la umăr cu Klaus Iohannis.

”Vă mulțumesc foarte mult și sperăm ca, începând de joi, să putem să ne apucăm de treabă la nivelul echipei guvernamentale”, i-a mai spus Ciucă lui Iohannis.

Chiar mai scurt a fost în declarații președintele, care s-a limitat în a spune doar că discuția cu liderii noii coaliții a fost una ”foarte bună”.

Amintim că, în urma negocierilor, social-democrații au fost de acord să renunțe la funcția de premier, pentru a putea în schimb să-și impună pachetul social, cu creșterile de pensii, alocații și salarii. Pentru a face asta, PSD a obținut 9 ministere cheie, plus funcția de secretar general al guvernului, care devine în noua formulă asimilată unui minister.

Astfel, are 10 portofolii, printre care Finanțele, Munca, Sănătatea sau Economia. UDMR rămâne cu portofoliile inițiale - Dezvoltarea, Mediul și Sportul, iar PNL ia ce a mai rămas.

Florin Cîțu le-a transmis celor îngrijorați de acest deznodământ al crizei politice să stea liniștiți, pentru că reformele pentru modernizarea României sunt garantate prin PNRR.

Cîțu a început să piardă susținerea după aceste negocieri, în care liberalii au cedat masiv în fața social-democraților. Chiar și dinspre cei care l-au susținut încep să vină cereri de demisie. De cealaltă parte, la social-democrați ședința a fost cu aplauze și felicitări. ”Bravo, Marcele, le-ai luat și banii din pieptul mortului”, i-ar fi zis Olguța Vasilescu liderului PSD, potrivit surselor politice.

Vezi aici cum s-au desfușurat consultările finalizate cu acordul pentru Guvernul Ciucă, dominat de PSD.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇