Iohannis și Cîțu, principalii vinovați pentru criza politică. PSD ar câștiga alegerile cu 38% - sondaj CURS

Iohannis și Cîțu, principalii vinovați pentru criza politică. PSD ar câștiga alegerile cu 38% - sondaj CURS

Rezultatele unui sondaj CURS realizat chiar în aceste zile arată că marea majoritate a românilor îl consideră pe Klaus Iohannis principalul vinovat pentru criza politică, iar dacă ar fi alegeri parlamentare PNL ar mai lua doar 18% din voturi. PSD ar fi marele câștigător, cu 38% din voturi, dacă duminică ar fi alegeri. USR scade la 11%, iar AUR ar ajunge la 14%.

Dacă duminica viitoare ar fi alegeri parlamentare, 38% dintre alegători ar vota cu PSD, 18% cu PNL, 14% cu AUR, 11% cu USR, 5% cu UDMR, 4% cu PMP, 3% cu ProRomânia, 3% cu PPU-sl, 1% cu ALDE și 3% cu alte partide, conform sondajului CURS.

De asemenea, 47% dintre cei chestionați susțin varianta unui guvern PSD-PNL-UDMR, față de numai 18% în favoarea unui guvern PNL-USR-UDMR și 11% se pronunţă pentru alegeri anticipate. 9% ar susține chiar și un guvern PSD-AUR.

Tot 47% dintre respondenți consideră că PSD trebuie să intre la guvernare, față de 34% care susțin contrariul.

La întrebarea „Cine considerați că este vinovat în cea mai mare măsură de producerea crizei politice prin care trecem în momentul de față?”, 35% l-au indicat pe președintele Iohannis, 24% au răspuns PNL și USR plus în egală măsură, 9% PNL, 7% PSD, 5% USR, 2% AUR, 1% UDMR.

Mai mult, arată sondajul, 89% dintre români cred că Florin Cîțu a acționat mai degrabă prost în gestionarea crizei politice. El este urmat, la acest capitol, de Klaus Iohannis (78%) și Dacian Cioloș (77%).

86% dintre respondenți cred că România se îndreaptă într-o direcție greșită.

De asemenea, rezultatele sondajului arată că măsurile pe care PSD a vrut să le includă în noul program de guvernare s-ar fi bucurat de susținerea publicului.

Sondajul a fost realizat în perioada 17-22 noiembrie, pe un eșantion probabilistic de 1.023 respondenți, votanți în vârstă de 18 ani și peste, populație rezidentă în România, prin metod CATI (telefonic) și rezultatele au o marjă de eroare de +/-3,1%.

Menţionăm că institutul de sondare CURS este controlat de Iosif Buble, fost angajat al postului Antena 3, care este căsătorit cu deputata PSD Diana Tușa.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇