Ciucă cere ca racolările de primari între partidele din coaliție să înceteze: "O calicie fără rost"

Ciucă cere ca racolările de primari între partidele din coaliție să înceteze: "O calicie fără rost"

Nicolae Ciucă este de părere că racolarea primarilor PNL de către PSD este ”o calicie fără rost” şi afirmă că problema a fost ”discutată foarte franc în coaliţie”.

”Este un moment în care trebuie să ne oprim cu această practică. Dacă îmi daţi voie, este absolut o calicie fără rost! În momentul de faţă, şi PSD, şi PNL au o bază a primarilor, iar primarii merită această recunoaştere a activităţii pe care o fac în teritoriu, pentru că ei sunt cei care realizează legătura directă cu cetăţeanul, ei sunt cei care, pe baza programelor de finanţare, pun în practică proiectele”, a afirmat Nicolae Ciucă, miercuri seară, răspunzând unei întrebări la Antena3.

ADVERTISING

Liderul PNL nu vede rostul acestor treceri de la un partid la altul.

”Nu văd de ce ar trebui să se realizeze această migraţiune, nu cred că vreunui primar îi place să i se pună întruna această etichetă de traseist”, a adăugat Ciucă.

El e de părere că aceste treceri de la un partid la altul se întâmplă şi având în vedere trecutul celor două partide în relaţiile dintre ele. Ciucă a făcut apel ”la toată lumea” ca astfel de practici să înceteze, argumentând: ”lumea nu face altceva decât să râdă de noi”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

18 primari şi viceprimari, de la PNL, USR, PRO România, PMP sau Partidul Republican, au anunţat că la alegerile locale din 9 iunie vor candida din partea PSD. Preşedintele PSD Timiş, Alfred Simonis, a anunţat, sâmbătă, că primarul comunei Găvojdia, Dănuţ-Stoica Toma, ales pe listele PNL, va candida la alegerile din 9 iunie sub sigla PSD. De asemenea, întreaga organizaţie PNL din Găvojdia, precum şi consilierii locali ai PNL, s-au transferat la PSD.

Preşedintele PNL Timiş, Alin Nica, a reacţionat pe Facebook, avertizând că aceste ”permutări în stil golănesc” vor fi sancţionate la alegerile locale şi a subliniat că orice plecare din PNL este o pierdere.

ADVERTISING

Liderul PSD, premierul Marcel Ciolacu, a declarat că astfel de lucruri se întâmplă în ani electorali, acolo unde primari nu se mai înţeleg cu preşedintele de organizaţie. El a precizat că şi-ar dori să nu se mai întâmple astfel de situaţii, deoarece vor aduce tensiuni în coaliţie.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇