Cîțu vine cu declarații contradictorii: Premier este orice membru al PNL vs Avem o rezoluţie care spune foarte clar că preşedintele partidului este numele de premier

Cîțu vine cu declarații contradictorii: Premier este orice membru al PNL vs Avem o rezoluţie care spune foarte clar că preşedintele partidului este numele de premier

PNL nu a luat nici la ședința de miercuri seara o decizie în ceea ce privește numele viitorului premier desemnat de liberali.

Florin Cîțu a precizat că prin decizia de marţi a BEx, orice membru PNL poate fi premierul partidului, ulterior afirmând că decizia Consiliului Naţional este că preşedintele partidului este propunerea de premier.

Întrebat dacă i s-a cerut să vină cu alt nume de premier, în afară de el, Cîţu a răspuns: ”Aseară am votat premierul PNL. Haideţi să ne uităm din nou la decizia PNL – un mandat cu guvernare rotativă, cu premier PNL. Mai flexibil de atât nu se poate.

ADVERTISING

Dumneavoastră spuneţi aşa, că am colegi în partid care spun să facem o listă de premieri posibili şi să mergem la PSD şi să spunem – pe cine vreţi să alegeţi. În decizia de ieri a PNL, premier este orice membru al PNL. Mai flexibil de atât nu se poate”, a afirmat preşedintele PNL.

Cîţu a continuat: ”În acest moment, avem o decizie, o rezoluţie a Consiliului Naţional care spune foarte clar preşedintele partidului este numele de premier”, şi a arătat că PNL nu pune condiţii celor de la PSD.

”Nu m-aţi auzit mine sau PNL să spună că domnul Ciolacu nu poate să fie premier”, a afirmat Cîţu.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

De ce s-au blocat negocierile

Preşedintele PNL a mai afirmat că, dacă se dorea un nume de premier, se punea aseară în şedinţa BEx. ”Nu s-a pus niciun nume”, a explicat el.

Totodată, Florin Cîțu susține că în blocajul cu PSD problema nu este că PNL nu a făcut o propunere, ci faptul că ambele partide vor să dea primele premierul în sistemul de rotație stabilit.

”Problema nu este numele premierului ci faptul că avem două partide care vor să dea primul premier în rotativă. După ce vom termina negocierile, vom vorbi și despre premier”, a declarat Cîțu miercuri seară.

ADVERTISING

Preşedintele PNL a confirmat faptul că nu doreşte convocarea forului extins al partidului, BPN-ul.

”Ştiţi cine convoacă BPN, da? Ori se convoacă de preşedintele partidului”, a spus el. Întrebat de ce nu convoacă Biroul Politic, Florin Cîţu a răspuns: ”Pentru că nu avem motiv să îl convocăm în acest moment”.

Întâlnirea de azi la ora 16:00 a echipelor de negociere ale PNL, PSD şi UDMR, pe aspectele restante din programul de guvernare, a fost suspendată până se va ajunge la un acord privind premierul.

Inițial, informația a apărut pe surse, care precizau că ”discuţia pe programul de guvernare nu mai este de interes în acest moment în care toată lumea este interesată doar de cine va fi premierul noii coaliţii”, potrivit News.ro.

Confirmarea a venit de la prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu, care le-a spus jurnaliștilor că liberalii sunt cei care au anulat întâlnirea.  

Ulterior, atât PSD, cât și PNL s-au întâlnit în ședințe separate. La finalul ședinței PSD, Marcel Ciolacu a declarat că săptămâna viitoare România va avea Guvern, el precizând că toţi liderii partidelor din această coaliţie sunt de acord cu acest lucru.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇