PNL și PSD au suspendat negocierile pe programul de guvernare. Grindeanu: Nu va veni cineva din spuma mării să fie premier!

PNL și PSD au suspendat negocierile pe programul de guvernare. Grindeanu: Nu va veni cineva din spuma mării să fie premier!

Întâlnirea de la ora 16:00 a echipelor de negociere ale PNL, PSD şi UDMR, pe aspectele restante din programul de guvernare, a fost suspendată până se va ajunge la un acord privind premierul.

Inițial, informația a apărut pe surse, care precizau că ”discuţia pe programul de guvernare nu mai este de interes în acest moment în care toată lumea este interesată doar de cine va fi premierul noii coaliţii”, potrivit News.ro.

Confirmarea a venit de la prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu, care le-a spus jurnaliștilor că liberalii sunt cei care au anulat întâlnirea.  

ADVERTISING

PNL, PSD şi UDMR nu au ajuns încă la un acord privind majorările de venituri propuse pentru anul viitor şi nici în privinţa desfiinţării Secţiei Speciale din Justiţie. Cele trei formaţiuni afirmau, după discuţia de marţi, că au mai rămas câteva aspecte unde nu s-a ajuns la un consens, însă 99% din programul de guvernare este deja finalizat. Astfel, Grindeanu spera ca aceste negocieri să fie finalizate astăzi.

”Am înțeles că a existat o schimbare de program din partea colegilor de la PNL, probabil că va fi reprogramată. Mi-aș fi dorit, și vă spun sincer, ca astăzi să închidem componenta legată de programul de guvernare, dar sunt cât se poate de înțelegător”, le-a spus Grindeanu jurnaliștilor.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Întrebat dacă putem vorbi de un blocaj în acest moment a răspuns ”nu, chiar nu”. Iar în ce privește șansele să mai fie format un guvern, Grindeanu consideră că sunt ”aceleași ca în urmă cu două săptămâni. Sunt din fire optimist, peste 50%”.

Cât despre numele premierului, liderul PSD rămâne ferm - Marcel Ciolacu: ”Nu cred că va veni cineva din spuma mării să fie premier. Din partea PSD, noi am votat azi un premier PSD - Marcel Ciolacu”.

Amintim că atât PNL, cât și PSD, deși au fost de acord cu sistemul de guvernare prin rotație, vor să aibă primul premier. PSD insistă că are dreptul având cel mai mare scor parlamentar și oricum nu ar accepta ca de la PNL să fie premier tot Cîțu, având în vedere că abia l-au demis prin moțiune de cenzură.

ADVERTISING

De cealaltă parte, au început să existe și voci liberale care îi cer lui Cîțu să facă pasul în spate, pentru a debloca situația. Acesta însă vede această propunere drept ”bizară”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇