Ciolacu spune că săptămâna viitoare România va avea Guvern: Toţi cei din coaliţie sunt de acord

Ciolacu spune că săptămâna viitoare România va avea Guvern: Toţi cei din coaliţie sunt de acord

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, la plecarea de la sediul PSD că săptămâna viitoare România va avea Guvern, el precizând că toţi liderii partidelor din această coaliţie sunt de acord cu acest lucru.

”Săptămâna viitoare, România va avea un Guvern, pentru că este o obligaţie, românii nu mai au răbdare. Toţi cei din coaliţie sunt de acord că săptămâna viitoare trebuie să avem un Guvern”, a declarat Ciolacu.

Ciolacu a fost întrebat și ce a discutat cu preşedintele PNL Florin Cîţu, în întâlnirea pe care au avut-o astăzi, el spunând : ”Vorbim zilnic la telefon, pentru că aşa este normal”.

ADVERTISING

Despre intenţia PNL de a veni cu propunerea Dan Vîlceanu premier, vehiculată pe surse, Marcel Ciolacu a spus: ”PSD are un candidat de premier, o propunere de prim-ministru, în urma negocierilor vom vedea ce se va întâmpla”.

Despre cine va da primul premier, preşedintele PSD a arătat că decizia Consiliului Naţional a fost să respecte votul românilor.

”Ţinând cont că PSD a câştigat alegerile, se subînţelege, nu suntem aşa brutali în exprimare”, a spus el, despre faptul că în decizia de astăzi, conducerea PSD nu precizează că social democrații trebuie să dea primul premier, în rotaţia premierilor.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Întâlnirea de azi la ora 16:00 a echipelor de negociere ale PNL, PSD şi UDMR, pe aspectele restante din programul de guvernare, a fost suspendată până se va ajunge la un acord privind premierul.

Inițial, informația a apărut pe surse, care precizau că ”discuţia pe programul de guvernare nu mai este de interes în acest moment în care toată lumea este interesată doar de cine va fi premierul noii coaliţii”, potrivit News.ro.

Confirmarea a venit de la prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu, care le-a spus jurnaliștilor că liberalii sunt cei care au anulat întâlnirea.  

ADVERTISING

Ulterior, atât PSD, cât și PNL s-au întâlnit în ședințe separate.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇