Cîțu se plânge iar de cum a pregătit USR valul 4, deși el declarase pandemia eliminată (Video)

Cîțu se plânge iar de cum a pregătit USR valul 4, deși el declarase pandemia eliminată (Video)

Florin Cîțu a ieșit marți în fața jurnaliștilor din calitatea de președinte al PNL, pentru a anunța deciziile Biroului Executiv al patidului.

El a anunțat că partidul pe care îl conduce îl susține în continuare la șefia Executivului și, ca premier, a anunțat că în ședința de guvern de miercuri vor fi alocați 460 de milioane de lei Ministerului Sănătății, criticând modul în care instituția s-a pregătit pentru valul 4 al pandemiei cât a fost condusă de miniștrii USR PLUS.

”Suntem în mijlocul valului 4, am prezentat colegilor din BEX că mâine va fi o ședință de guvern unde vom aloca 460 de milioane de lei Ministerului Sănătății din Fondul de Rezervă. Pregătirea valului 4 a fost suboptimală, ca să fim eleganți”, a spus Cîțu.

ADVERTISING

Cîțu a mai apucat să spună doar că liberalii au mai decis înființarea a două echipe de negociere, care să asigure majoritatea în Senat și Camera Deputaților, și că îi așteaptă în continuare pe USR PLUS să vină la guvernare.

”PNL e un partid responsabil, rămâne ferm în spatele președintelui și premierului, și îi așteptăm pe partenerii de la USR să vină să discutăm, rămânem deschiși până în momentul în care va vota o moțiune împotriva guvernului”, a spus Cîțu.

Jurnaliștii l-au întrebat cum poate spune asta atât timp cât cei de la USR PLUS au anunțat că vor vota clar moțiunea împotriva guvernului, chiar și cea a PSD-ului. Cîțu a continuat să repete mecanic de câteva ori că el îi așteaptă pe parteneri la discuții, dar jurnaliștii nu au cedat, așa că premierul și președintele PNL s-a întors pe călcâie și a plecat.

Declarație de presă susținută de Preşedintele Partidului Național Liberal, Florin Cîţu

Declarație de presă susținută de Preşedintele Partidului Național Liberal, Florin Cîţu.

Publicată de Partidul Naţional Liberal pe Marţi, 28 septembrie 2021

Cîțu a eliminat pandemia și spune că valul 4 nu se justifică

Amintim că pe 28 iunie același Cîțu anunța că ”ținta este să eliminăm pandemia și am atins-o”, asta deși specialiștii avertizau că septembrie va veni cu o nouă explozie de cazuri de COVID.

ADVERTISING

Însă premierul a continuat cu același tip de declarații, chiar și când valul 4 deja începuse să se facă simțit.

Pe 10 august, el spunea însă că ”valul 4 al pandemiei nu se va justifica în România”.

„Sunt bucuros că oamenii se bucură de facilitățile pe care România le are în domeniul turismului. Astă-iarnă, România a fost una dintre singurele țări care a avut deschis sezonul turistic. Am fost prima țară care a relaxat restricțiile și am avut și vaccin la liber. În continuare avem vaccin.

Din punctul meu de vedere, valul 4 nu se va justifica atât timp cât avem vaccin. Trebuie să ne vaccinăm. Este important ca toți să dăm acest mesaj și aici vreau să fac un apel către toți liderii politici, din Opoziție sau de la Putere, către toată societatea, să preluăm acest mesaj de vaccinare”, spunea Cîțu.

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇