Cîțu scoate Guvernul în stradă pe 22 mai și va participa la evenimentele test cu public, inclusiv la Cupa României

Cîțu scoate Guvernul în stradă pe 22 mai și va participa la evenimentele test cu public, inclusiv la Cupa României

Premierul Florin Cîțu a anunțat când scoate Guvernul în stradă ca să-i convingă pe cetățeni să se imunizeze antiCovid: sâmbătă, 22 mai.

Prim-ministrul suține că ziua este importantă din două puncte de vedere: vom avea miniștrii în stradă și va avea loc și finala Cupei României, care se va organiza cu participanți!

”Miniștrii, secretarii de stat, tot Cabinetul iese în stradă în 22 mai, în toată țara. Atunci se joacă și finala Cupei României, la care vom avea spectatori. Sper să ajung și eu la finala Cupei României. Joacă Craiova, așa că s-ar putea să fiu și eu acolo (...)

ADVERTISING

Este o zi importantă 22 mai. Avem Guvernul în stradă, avem primul eveniment sportiv în care vom avea spectatori”, a anunțat Florin Cîțu, după ședința de guvern de joi.

Apoi, premierul a mărturisit că vrea să participe și la evenimentele culturale test ce vor avea loc în Capitală și la Cluj. Însă nu a precizat la care dintre ele vrea să se ducă.

”Cred că o să fiu la teatru sâmbătă, se vede că începem să revenim la normalitate (...) Vreau să particip la ele (evenimentele test - n.red.)”, a explicat Florin Cîțu.

ADVERTISING

Întrebat care sunt șansele reale ca până la data de 1 iunie să se atingă ținta anunțată de el - 5 milioane de persoane vaccinate - Cîțu a refuzat să dea un răspuns clar. În schimb, a promis relaxare.

”România se relaxează la 1 iunie. În ce privește numărul persoanelor vaccinate, tocmai de aceea toți miniștrii și toți secretarii de stat vor ieși în stradă, ca să-i convingă pe cetățeni, să convingă România că e singura soluție de a merge mai departe și reveni la realitate”, a răspuns el.

Întrebat când se va renunța la obligativitate măștii în aer liber, Cîțu a răspuns ferm: ”Nu înainte de 1 iunie”.

ADVERTISING

Iată și când şi în ce condiţii vor avea loc evenimentele culturale test cu public, la Bucureşti şi Cluj

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇