Când şi în ce condiţii vor avea loc evenimentele culturale test cu public, la Bucureşti şi Cluj

Când şi în ce condiţii vor avea loc evenimentele culturale test cu public, la Bucureşti şi Cluj

Ministerul Culturii va derula, în perioada 14-16 mai, patru evenimente-pilot care presupun spectacole cu public atât în interior, cât şi în exterior.

Condiţiile de participare urmează să fie aprobate de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU), în baza propunerilor Ministerului Culturii avizate de Ministerul Sănătăţii.

Calendarul evenimentelor

Acestea vor avea loc în interior la Opera Naţională Bucureşti (ONB), la Teatrul Naţional Bucureşti şi la Opera Naţională Română Cluj-Napoca iar în exterior, la ONB, după următorul calendar:

ADVERTISING
  • 14 mai, intervalul 19,00-21,00, "Libera Musica", eveniment organizat în interior, număr participanţi: aproximativ 700; organizator: Opera Naţională Bucureşti;
  • 15 mai, intervalul 19,00-21,00, "Dineu cu proşti" de Francis Veber, eveniment organizat în interior, număr participanţi: aproximativ 800; organizator: Teatrul Naţional Bucureşti;
  • 15 mai, intervalul 19,00-21,00, "Faust" de Charles Gounod, eveniment organizat în interior, număr participanţi: aproximativ 800; organizator: Opera Naţională Română Cluj-Napoca;
  • 16 mai, intervalul 19,00-21,00, "Libera Musica", eveniment organizat în exterior, număr participanţi: aproximativ 1.000; organizator: Opera Naţională Bucureşti.
ADVERTISING

Cum se va face accesul

Propunerea Ministerului Culturii este ca la evenimentele-pilot organizate în interior să se permită exclusiv accesul persoanelor care au fost imunizate în urma vaccinării.

Evenimentul-pilot organizat în exterior va permite participarea persoanelor vaccinate, a celor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 sau care prezintă rezultatul unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore.

ADVERTISING

Accesul la evenimente se face pe baza cărţii de identitate, iar verificarea informaţiilor se va realiza prin intermediul aplicaţiei puse la dispoziţie de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

"Participanţii trebuie să ştie însă că vor fi monitorizaţi timp de 14 zile pentru a vedea dacă se va înregistra vreun caz de îmbolnăvire sau ne vom bucura de o incidenţă zero, aşa cum s-a întâmplat şi în alte programe-pilot desfăşurate în alte ţări'', a declarat ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

Biletele vor putea fi achiziţionate începând de marţi, de pe platformele online ale celor trei instituţii.

Doritorii trebuie să aibă în vedere că există obligativitatea completării tuturor câmpurilor special create pe platformele de ticketing în vederea monitorizării ulterioare.

Luni a fost aprobată, în şedinţa de guvern, Hotărârea privind prelungirea stării de alertă care asigură cadrul legal pentru desfăşurarea evenimentelor test/pilot din domeniul cultural.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇