Cîțu ar putea propune azi un nou ministru la Cercetare, în locul lui Florin Roman. Ce nume sunt vehiculate

Cîțu ar putea propune azi un nou ministru la Cercetare, în locul lui Florin Roman. Ce nume sunt vehiculate

Deputatul PNL Gheorghe Pecingină, secretar general adjunct al partidului, a anunţat, luni, că este posibil ca în şedinţa conducerii PNL de marţi (ora 15) să se stabilească numele ministrului Cercetării, Inovării şi Digitalizării, după demisia lui Florin Roman, la finalul anului trecut.

Printre numele vehiculate pentru acest portofoliu se află deputatul Sabin Sărmaş, susţinut de Emil Boc, şi Iulian Popescu, secretar de stat în minister, apropiat al lui Dan Vîlceanu.

”Este posibil să avem un nume, mâine, sunt mai multe nume vehiculate, avem mai mulţi specialişti în domeniu şi este bine când ai de unde să alegi”, a spus Pecingină, la Profit TV.

”Cred că mâine preşedintele partidului va veni cu o propunere”, a adăugat secretarul general adjunct al PNL.

Gheorghe Pecingină a comentat şi numele vehiculate pentru preluarea ministerului Cercetării.

Despre Sabin Sărmaş, deputat de Cluj, preşedintele comisiei de IT din Camera Deputaţilor, Pecingină a afirmat că ”are un plus pe partea politică”, iar despre Iulian Popescu, secretar de stat în Ministerul Digitalizării şi un apropiat al lui Vîlceanu, a arătat că ”este mai mult tehnocrat".

”Ambii sunt profesionişti. (..) Nu este o bătălie între Dan Vîlceanu şi Emil Boc, mai sunt şi alte nume vehiculate, e bine că ai de unde să alegi”, a mai spus deputatul PNL.

Fostul ministru al Cercetării, Florin Roman, a anunţat, pe 15 decembrie, că a demisionat din funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, în urma acuzaţiilor de plagiat şi informaţiilor eronate din CV-ul său oficial.