Florin Roman le cere dovezi celor care îl acuză de plagiat: Am lucruri mult mai importante de făcut

Florin Roman le cere dovezi celor care îl acuză de plagiat: Am lucruri mult mai importante de făcut

Ministrul Digitalizării, Florin Roman, respinge acuzațiile de plagiat și le cere celor care îl ”denigrează” astfel să aducă dovezi.

Amintim că noul ministru al Digitalizării și-a trecut în CV lucrarea „Teoria sistemelor informaţionale”, despre care susține că a scris-o și a apărut la Editura Academiei Române, în 2006. Jurnaliștii de la Libertatea au descoperit însă că volumul nu poate fi găsit nici la editură, nici la Biblioteca Națională. În schimb, există o carte cu același titlu, apărută la aceeași editură, dar cu autori diferiți, iar politicianul nu se află printre ei.

ADVERTISING

Absolvent de economie, contabilitate și de ”Apărare şi securitate naţională”, această carte ar fi fost singura legătură a lui Roman cu domeniul Digitalizării.

Într-o primă reacție, liberalul a spus că nici el nu a găsit-o pe acasă și că, de fapt, nu e o carte din 2009, ci o revistă din 2006. Mai mult, el a glumit că nu e ministru la beletristică, astfel că, după părerea lui, acest subiect nu-și are rostul.

Ulterior, Libertatea a început să-i analizeze disertaţia de master susţinută la Facultatea de Psihologie a Universităţii Titu Maiorescu, în 2012. Chiar Florin Roman a trimis redacției 10 pagini din aceasta și jurnaliștii au descoperit că sunt identice cu paginile dintr-un suport de curs din anul universitar 2007-2008 de la Universitatea Politehnică Timișoara, semnat de profesorul Constantin-Dan Dumitrescu.

ADVERTISING

După ce au început să apară cereri de demitere, Roman a revenit, joi, cu o nouă postare pe Facebook.

”Plagiat înseamnă să îți asumi parțial sau integral o lucrare științifică ceea ce nu am făcut niciodată. Drept urmare, acuzația de plagiat la adresa mea e nefondată. Într-o lucrare de disertație de acum 10 ani, am inclus o parte din suportul de curs, pus la dispoziția studenților. La finalul dizertației, am inclus bibliografia folosită.

Consider însă că orice aș spune pe acest subiect, inclusiv faptul că profesorul Paraschiv confirmă că a fost o lucrare bună, nu are nicio relevanță pentru cei care și-au propus să îmi găsească nod în papură/ să susțină o campanie de denigrare a mea/ să dovedească fapte de care nu mă fac vinovat.

ADVERTISING

Aceasta e ultima mea intervenție pe acest subiect. Am lucruri mult mai importante de făcut decât sa răspund la acuzații nefondate”, a scris pe Facebook Florin Roman.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇