Florin Roman a mințit în CV și cu privire la studii. Spune că a urmat cursurile Universității Babeș-Bolyai din Cluj, dar rectorul îl contrazice

Florin Roman a mințit în CV și cu privire la studii. Spune că a urmat cursurile Universității Babeș-Bolyai din Cluj, dar rectorul îl contrazice

Acuzațiile de plagiat nu sunt singurele probleme cu care se confruntă ministrul Cercetării şi Digitalizării, Florin Roman (PNL).

Se pare că acesta a mințit în CV-ul său său și cu privire la instituțiile la care a studiat și ce diplome a obținut.

Mai exact, Roman spune că e licențiat de două ori în economie, aceeași specialitate, aceea de contabilitate: la Universitatea Babeș-Bolyai Cluj în 1992-1996 și apoi la Universitatea Athenaeum București în 2008-2011.

Însă jurnaliștii de la Libertatea au întrebat la Babeș-Bolyai (UBB), iar rectorul le-a declarat că ministrul nu a urmat cursurile universității.

ADVERTISING

”Domnul Florin Roman nu a urmat cursurile și nu a luat licență la noi, la Babeș-Bolyai. A dat la noi un examen de absolvire a unui colegiu urmat în Alba Iulia.

Mesajele mele sunt două: trebuie corectat rapid în CV și în mesajul public. Și, fiind vorba de o persoană publică, dar oricine ar fi fost, trebuie să dea explicații pentru cei care sunt interesați. Atât pot spune acum”, a declarat Daniel David, rectorul Universității Babeș-Bolyai.

Problema plagiatului

Amintim că Florin Roman și-a trecut în CV lucrarea „Teoria sistemelor informaţionale”, despre care susține că a scris-o și a apărut la Editura Academiei Române, în 2006.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Jurnaliștii de la Libertatea au descoperit însă că volumul nu poate fi găsit nici la editură, nici la Biblioteca Națională. În schimb, există o carte cu același titlu, apărută la aceeași editură, dar cu autori diferiți, iar politicianul nu se află printre ei.

Ulterior, jurnaliștii au început să-i analizeze disertaţia de master susţinută la Facultatea de Psihologie a Universităţii Titu Maiorescu, în 2012. Chiar Florin Roman a trimis redacției 10 pagini din aceasta și jurnaliștii au descoperit că sunt identice cu paginile dintr-un suport de curs din anul universitar 2007-2008 de la Universitatea Politehnică Timișoara, semnat de profesorul Constantin-Dan Dumitrescu.

ADVERTISING

De aici scandalul a luat proporții, însă Florin Roman nu a reușit și nici nu a părut interesat să clarifice lucrurile, ba chiar a avut replici care au șocat și mai tare, cum ar fi: „Nu sunt ministru la beletristică”.

Va fi demis, dacă nu-și clarifică rapid situația

Până acum, Roman spunea că are „lucruri mai importante de făcut” decât să demonteze acuzațiile apărute în presă, însă tot mai multe voci au început să-i ceară demisia, iar lucrurile nu au rămas fără ecou nici la nivelul Guvernului României.

Ministrul Cercetării şi Digitalizării, Florin Roman, a fost somat să dea rapid explicații privind scandalul de plagiat în care este implicat.

El are câteva zile la dispoziție pentru a lămuri întreaga chestiune, altfel va trebui să plece din Guvern, au declarat pentru spotmedia.ro surse guvernamentale.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇