Florin Roman va fi demis, dacă nu-și clarifică rapid situația cu plagiatul (Surse Spot)

Florin Roman va fi demis, dacă nu-și clarifică rapid situația cu plagiatul (Surse Spot)

Florin Roman (PNL) are un termen de câteva zile să-și clarifice situația privind acuzațiile de plagiat, iar în cazul în care nu reușește el va fi înlocuit din Guvern, potrivit unor surse guvernamentale.

Până acum, Roman spunea că are „lucruri mai importante de făcut” decât să demonteze acuzațiile apărute în presă, însă tot mai multe voci au început să-i ceară demisia, iar lucrurile nu au rămas fără ecou nici la nivelul Guvernului României.

Ministrul Cercetării şi Digitalizării, Florin Roman, a fost somat să dea rapid explicații privind scandalul de plagiat în care este implicat. El are câteva zile la dispoziție pentru a lămuri întreaga chestiune, altfel va trebui să plece din Guvern, au declarat pentru spotmedia.ro surse guvernamentale.

ADVERTISING

Roman și-a trecut în CV lucrarea „Teoria sistemelor informaţionale”, despre care susține că a scris-o și a apărut la Editura Academiei Române, în 2006. Jurnaliștii de la Libertatea au descoperit însă că volumul nu poate fi găsit nici la editură, nici la Biblioteca Națională. În schimb, există o carte cu același titlu, apărută la aceeași editură, dar cu autori diferiți, iar politicianul nu se află printre ei.

Ulterior, jurnaliștii au început să-i analizeze disertaţia de master susţinută la Facultatea de Psihologie a Universităţii Titu Maiorescu, în 2012. Chiar Florin Roman a trimis redacției 10 pagini din aceasta și jurnaliștii au descoperit că sunt identice cu paginile dintr-un suport de curs din anul universitar 2007-2008 de la Universitatea Politehnică Timișoara, semnat de profesorul Constantin-Dan Dumitrescu.

ADVERTISING

De aici scandalul a luat proporții, însă Florin Roman nu a reușit și nici nu a părut interesat să clarifice lucrurile, ba chiar a avut replici care au șocat și mai tare, cum ar fi: „Nu sunt ministru la beletristică”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇