Cîțu a promis că face PNL mai mare decât PSD. Liberalii au aplaudat, dar pentru că tocmai intra Orban în sală (Video)

Cîțu a promis că face PNL mai mare decât PSD. Liberalii au aplaudat, dar pentru că tocmai intra Orban în sală (Video)

Noi șicane au avut loc sâmbătă, la Iași, între Ludovic Orban și Florin Cîțu, cei doi fiind în turneu prin țară pentru a-și asigura susținerea la alegerile pentru șefia partidului.

Conferinţa Judeţeană de Alegere a Biroului Permanent Judeţean Iași a avut loc în sala Teatrului Naţional din Iaşi.

Câștigător a fost deputatul PNL Alexandru Muraru, care era oricum preşedintele interimar al organizaţiei judeţene, după ce, la mijlocul lunii mai Costel Alexe s-a suspendat din funcţie întrucât este acuzat de DNA de fapte de corupţie săvârşite atunci când era ministru al Mediului.

Primul invitat pe scenă să vorbească a fost Florin Cîțu, care a început prin a le mulțumi liberalilor din teritoriu pentru energia pe care i-o dau, mai ales când se simte singur la București.

”Să știți că prin aceste turnee prin țară, în această campanie, eu sunt foarte fericit pentru că în primul rând pe mine mă ajutați. Energia dvs pozitivă, eu mă încarc cu acestă energie de fiecare dată când mă întâlnesc cu dvs în țară, cu familia noastră liberală, și vă mulțumesc pentru gândurile bune.

ADVERTISING

Pentru că, câteodată, acolo la București, în coaliție, în lupta cu PSD-ul ne simțim singuri, dar de fiecare dată simt energia pozitivă care vine de la dvs și vă mulțumesc de fiecare dată”, le-a spus Cîțu ieșenilor.

Pe Muraru, care este și Reprezentant Special al Guvernului pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului şi Xenofobiei, premierul l-a numit prieten.

”Sunt aici la Iași pentru a-mi susține nu doar un consilier, și a fost al doilea consilier pe care l-am semnat când am preluat mandatul, dar și un prieten. Un prieten și un om cu suflet bun, un om blând, dar în același timp și un lider tenace și veți vedea acest lucru în prioada următoare”, a mai spus Cîțu.

El a continuat apoi să repete discursul pe care îl spusese inclusiv astăzi dimineață la Neamț, despre cum PNL nu e cel mai mare partid pentru că are aceleași metehe ca și PSD-ul, dar că el vrea să schimbe asta.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Aceste alegeri nu sunt despre mine, despre contracandidații mei, ci despre ce vrem să fie PNL în următorii 4 ani de zile. Vă spun eu ce vreau să fie, vreau să fie cel mai mare partid din România.

Asta vreau să fie PNL și știu că putem să facem acest lucru. Nu este astăzi cel mai mare partid din România și avem mai multe motive, dar trebuie să avem curajul să spunem aceste motive dacă vrem să ajungem…Partidul Național Liberal…”, a spus Cîțu, înainte de a se întrerupe pentru aplauze.

El pare inițial să creadă că sunt pentru el, însă apoi îl vede în mijlocul sălii pe Ludovic Orban, care atunci intra în sală, și câțiva liberali s-au ridicat în picioare să-l aplaude. Președintele PNL nu se grăbește, trece ușor printre ei, se întoarce și le face cu mâna, în timp ce Cîțu devine tot mai încruntat.

În cele din urmă, premierul își continuă discursul cu o săgeată către contracandidatul său.

ADVERTISING

”Bine ați venit, domnule președinte, ciudat că am plecat în același timp, ați ajuns mai târziu, dar asta este…

După cum spunea trebuie să avem curajul să vedem de ce nu suntem astăzi cel mai mare partid politic din România. Pentru că până la urmă am făcut ce au făcut și ceilalți. Am tot promis. Am promis, dar n-am făcut. Am spus că vom face reforma administrației publice, dar n-a fost momentul să o facem pentru că ne costa electoral.

Am promis că facem reforma pensiilor, dar n-am putut să o facem pentru că ne costa electoral. Am promis că vom face reforma în sistemul salarizării, dar nu am făcut-o pentru că ne costa electoral.

Am promis că nu mai dăm subvenții, pomeni, dar până la urmă am făcut-o, pentru că ne costa electoral. Și ce să vezi, la vot pe noi ne-a costat electoral și ceilalți au rămas cu același electorat”, a continuat Florin Cîțu.

Ulterior, după ce Muraru a fost declarat câștigător, Cîțu a scris pe Facebook că acesta îl va susține la șefia PNL.

"Alexandru Muraru este noul preşedinte al PNL Iaşi. 387 de voturi din 400! Am toată încrederea în el, ne susţinem reciproc, aşa cum a anunţat şi el. Facem echipa şi la Guvern, şi în partid! Bun venit în echipa câştigătoare, Alex!", a scris, pe pagina sa de Facebook, premierul Florin Cîţu.

Video de la 1:07:00

Conferința Județeană de Alegere a Biroului Politic Județean pentru perioada 2021 - 2024

Conferința Județeană de Alegere a Biroului Politic Județean pentru perioada 2021 - 2025

Publicată de PNL IASI pe Sâmbătă, 3 iulie 2021

Citește mai multe despre alegerile din PNL:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇