Cioloş merge în Parlament și cu un guvern minoritar USR, dacă PNL şi UDMR refuză refacerea coaliţiei

Cioloş merge în Parlament și cu un guvern minoritar USR, dacă PNL şi UDMR refuză refacerea coaliţiei

Biroul Național USR a discutat toate scenariile, după întâlnirea inițiată de Dacian Cioloș, prim-ministru desemnat și președintele USR, cu președinții PNL și UDMR și cu președintele grupului minorităților naționale din Parlamentul României.

În așteptarea deciziilor din forurile interne ale acestor acestor partide, Biroul Național al USR convoacă Comitetul Politic duminică, 17 octombrie, de la ora 18:00, avand un singur punct pe ordinea de zi: Analiza și aprobarea programului de guvernare și a echipei guvernamentale, se arată într-un comunicat de presă al USR.

ADVERTISING

„Pentru mine, în calitate de prim-ministru desemnat de președintele României, lucrurile sunt clare. Vom căuta să reformăm coaliția cu PNL și UDMR și pentru asta fac tot ce este posibil pentru a negocia o formulă de guvernare cu președinții celor două partide.

Însă, în paralel cu această încercare de negociere, am luat câteva decizii pentru că avem un calendar clar și scurt pentru a prezenta un guvern în Parlament și asta se va întâmpla și dacă ajungem la un acord, și dacă nu.

În aceste condiții, Biroul Național al USR a decis să continue discuțiile cu foștii parteneri, în paralel cu redactarea unui program de guvernare și propunerea unei liste de miniștri.

ADVERTISING

Dorința noastră e refacerea coaliției, iar în cazul în care negocierile durează mai mult decât perioada formală sau eșuează e nevoie să oferim o soluție funcțională pentru un nou guvern”, a declarat Dacian Cioloș.

Mai mult, potrivit unor surse politice, s-a mai stabilit că, în cazul în care Guvernul Cioloş va fi respins, iar preşedintele Iohannis îl va propune din nou pe Florin Cîţu pentru funcţia de premier, atunci USR va susţine alegerile anticipate. 

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇