Ciolacu, întrebat despre polițistul care a agresat copii instituționalizați: Face de râs uniforma, trebuia să aibă mai multă indulgență

Ciolacu, întrebat despre polițistul care a agresat copii instituționalizați: Face de râs uniforma, trebuia să aibă mai multă indulgență

Premierul Marcel Ciolacu a fost întrebat, vineri seară, la Râmnicu Vâlcea, ce părere are despre polițistul care a agresat fizic și verbal copii instituționalizați la centrul din Giurgiu. Iar prim ministrul român crede că e vorba despre a nu face de râs uniforma de polițist și că un om al legii ar trebui să aibă „mai multă indulgență”.

”Din punctul meu de vedere, fără să intervin în vreo anchetă, fără să mă antepronunţ, este inadmisibil ca un om care trebuie să aplice legea să se adreseze unor minori, doar pentru simplu fapt că sunt orfani...dimpotrivă, un om al legii ar trebui să aibă mai multă indulgenţă”, a spus mai întâi premierul.

ADVERTISING

După care, s-a raportat la ... uniforma de poliţist.

”Din punct de vedere uman, nu ai dreptul să faci de râs uniforma de poliţist adresându-te în acest mod unor minori, unor copii. Ca şi părinte, ca şi om este inadmisibil aşa ceva. Este o abordare de golan care, întâmplător, avea uniforma de poliţist”, a mai afirmat Marcel Ciolacu, citat de news.ro.

Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Giurgiu a a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Giurgiu pentru purtare abuzivă şi a dispus cercetarea disciplinară a unui poliţist, după ce în spaţiul public au apărut imagini în care acestea agresează fizic şi verbal o tânără aflată sub protecţia DGASPC şi ameninţă şi înjură o altă persoană.

ADVERTISING

Fapta a avut loc în luna aprilie, când poliţistul a intervenit în centru pentru că tinerii făceau zgomot, oficialii Poliţiei Giurgiu transmiţând, vineri, că instituţia acum a aflat despre comportamentul poliţistului.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇