Ciolacu: Cea mai mare șansă a domnului Iohannis e că împotriva președintelui României nu este nimeni cu un vot negativ

Ciolacu: Cea mai mare șansă a domnului Iohannis e că împotriva președintelui României nu este nimeni cu un vot negativ

Premierul Marcel Ciolacu susţine că cea mai mare şansă a preşedintelui Klaus Iohannis de a ajunge în funcţia de secretar general al NATO este că împotriva lui nu este nimeni cu un vot negativ şi nu există un lider, decident, care să spună ”Nu Klaus Iohannis”.

Marcel Ciolacu declară că Iohannis are încă şanse de a ajunge secretar general al NATO.

”Cea mai mare şansă a domnului preşedinte este că împotriva preşedintelui României nu este nimeni cu un vot negativ. Nu există un lider, decident, care să spună Nu Klaus Iohannis”, a spus Ciolacu, miercuri, la DCNews. 

ADVERTISING

El a menţionat că, în ceea ce îl priveşte pe Mark Rutte, a văzut că deja există un astfel de vot, Ungaria fiind unul dintre statele care au spus că nu este de acord.

”Eu sunt mândru de orice român care ajunge într-o poziţie importantă în lume”, a completat Ciolacu. 

Pe acest subiect vezi analiza Ioanei Ene Milogul Europei și nota de plată a României

Marţi, americanii au anunţat că îl susţin „pe deplin” pe Mark Rutte la şefia NATO, iar pentru „prietenul” Klaus Iohannis au „cel mai mare respect”. Declaraţia aparţine ambasadorului SUA la NATO, Julianne Smith.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Şi ambasadorul Marii Britanii la București, Giles Matthew Portman, a reafirmat recent poziția țării sale în privința noii conduceri a NATO. Astfel, votul Londrei va fi dat tot premierului olandez Mark Rutte.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇