Ciolacu, campanie inedită: M-am alăturat românilor care își iau vize pentru SUA, chiar dacă nu intenționează să se ducă

Ciolacu, campanie inedită: M-am alăturat românilor care își iau vize pentru SUA, chiar dacă nu intenționează să se ducă

Premierul Marcel Ciolacu anunţă că s-a alăturat românilor care în aceste zile îşi iau vize pentru Statele Unite, chiar dacă nu intenţionează să călătorească în următoarea perioadă, scopul demersului fiind de a coborî rata respingerilor sub 3%.

”M-am alăturat românilor care în aceste zile îşi iau vize pentru SUA, chiar dacă nu intenţionează să călătorească în următoarea perioadă. Scopul demersului nostru este de a coborî rata respingerilor sub 3%, pentru a îndeplini astfel condiţiile eliminării vizelor pentru State Unite ale Americii”, a scris premierul Marcel Ciolacu, pe Facebook, distribuind o fotografie în care apare alături de ambasadorul SUA la Bucureşti, Kathleen Kavalec, în faţa unui ghişeu.

ADVERTISING

Premierul afirmă că ”avem un parteneriat strategic cu Statele Unite puternic”.

”Vă invit pe toţi cei care îndepliniţi condiţiile pentru obţinerea vizei să vă alăturaţi acestei acţiuni. Împreună, putem atinge obiectivul ca din 2025 românii să călătorească fără vize în SUA”, a mai afirmat premierul.

421879070_923433569153207_2308809469531486025_n
Foto: Facebook/Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu anunţa, în decembrie 2025, în contextul vizitei pe care o făcea în SUA, că renunţarea la vize şi programul Visa Waiver devin realitate din 2025.

Condiţia esenţială este ca rata de respingere să scadă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Amintim că, la finalul lunii octombrie, secretarul american pentru Securitate Internă, Alejandro Mayorkas, a spus că Statele Unite iau în considerare includerea a patru ţări în programul Visa Waiver ce permite cetăţenilor să meargă în America fără viză pentru 90 de zile, una dintre ele fiind România.

Pentru a participa la program, o ţară trebuie să îndeplinească cerinţele legate de combaterea terorismului, aplicarea legii imigraţiei, securitatea documentelor şi gestionarea frontierelor.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇