Am putea, în sfârșit, să mergem în SUA fără vize. România, nominalizată oficial pentru includere în Visa Waiver

Am putea, în sfârșit, să mergem în SUA fără vize. România, nominalizată oficial pentru includere în Visa Waiver

Secretarul american pentru securitate internă, Alejandro Mayorkas, a spus că Statele Unite iau în considerare includerea a patru ţări în programul Visa Waiver ce permite cetăţenilor să meargă în America fără viză pentru 90 de zile.

„Avem patru candidaţi: Israel, Cipru, Bulgaria şi România”, a anunţat Mayorkas, la un eveniment din industria turismului

„Suntem foarte, foarte concentraţi pe program”, a adăugat el, adăugând că acesta aduce beneficii economice şi de securitate.

În septembrie, SUA au adăugat Croaţia în programul de scutire de vize, aminteşte Reuters.

Roger Dow, directorul general al Asociaţiei americane de Turism, a afirmat că includerea Croaţiei în program a dus la o impulsionare a economiei cu 100 de milioane de dolari. „De fiecare dată când este adăugată una dintre ţări, călătoriile explodează”, a spus Dow.

În luna februarie, Mayorkas a vorbit cu comisarul european pentru afaceri interne şi ambii „şi-au exprimat interesul în a menţine Acordul dintre SUA şi UE referitor la PNR (transferul şi folosirea de date ale pasagerilor) şi să colaboreze cu Bulgaria, Croaţia, Cipru şi România pentru a îndeplini condiţiile de a intra în programul Visa Waiver”.

Pentru a participa la program, o ţară trebuie să îndeplinească cerinţele legate de combaterea terorismului, aplicarea legii imigraţiei, securitatea documentelor şi gestionarea frontierelor.

În prezent sunt 40 de ţări în program.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇