Ciolacu anunță din SUA când scăpăm de viză

Ciolacu anunță din SUA când scăpăm de viză

Premierul Marcel Ciolacu estimează că România va intra anul viitor în programul Visa Waiver.

El a avut, luni, discuţii cu secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, şi cu secretarul de Stat, Antony Blinken.

„Din ce-am convenit astăzi, cred că anul viitor se va face anunţul. Va fi un efort susţinut atât de către partea americană, cât şi de cetăţenii români şi de diaspora din Statele Unite ale Americii, deadline-ul fiind anul 2025, renunţarea la vize. Chiar a fost o discuţie aplicată", a declarat premierul.

ADVERTISING

Şeful Executivului se află în vizită de lucru în Statele Unite ale Americii până miercuri. Din delegaţia sa fac parte miniştrii Economiei, Radu Oprea, al Apărării, Angel Tîlvăr, şi al Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu.

Amintim că, la finalul lunii octombrie, secretarul american pentru Securitate Internă, Alejandro Mayorkas, a spus că Statele Unite iau în considerare includerea a patru ţări în programul Visa Waiver ce permite cetăţenilor să meargă în America fără viză pentru 90 de zile, una dintre ele fiind România.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Pentru a participa la program, o ţară trebuie să îndeplinească cerinţele legate de combaterea terorismului, aplicarea legii imigraţiei, securitatea documentelor şi gestionarea frontierelor.

În prezent sunt 40 de ţări în program.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇