Cătălin Cîrstoiu, după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura sa la Primăria Capitalei: Un medic nu abandonează niciodată

Cătălin Cîrstoiu, după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura sa la Primăria Capitalei: Un medic nu abandonează niciodată

Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, pe Facebook, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei.

El a precizat că a lucrat în ultima lună pentru un proiect matur de adminitrare a Bucureștiului. Dar, afirmă Cîrstoiu, fost supus unor atacuri care au ca miză multiplele probleme nerezolvate ale sistemului medical.

”În ultima lună am muncit pentru un proiect matur de administrare a capitalei. Împreună cu echipa mea de zi cu zi. Am vrut să îmi pun la dispoziția oamenilor calitățile manageriale pe care le am. Am crezut că este posibil să mă implic din exteriorul politicii și să încerc să schimb lucrurile.

ADVERTISING

Am fost supus unor atacuri care au ca miză multiplele probleme nerezolvate ale sistemului medical, din care fac și eu parte. Poate este momentul pentru o discuție aprofundată despre aceste probleme. Medicii salvează vieți, oriunde lucrează”, a scris Cătălin Cîrstoiu pe Facebook.

El a subliniat că nu a luat decizia de a renunța la aandidatură, pentru că ”un medic nu abandonează niciodată”.

”Nu am luat decizia de face un pas înapoi pentru că un medic nu abandonează niciodată. În fond, decizia politică trebuie să revină liderilor politici. Ei au puterea de a face ceva sau nu pentru București. Mi-aș dori ca toți politicienii care sunt acuzați de presă să explice public, dacă sunt vinovați sau nu, așa cum am făcut eu.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Eu afirm încă o dată: nu sunt incompatibil. Pacienții își aleg unde se tratează. Nu eu. Am o carieră în spate, am mii de oameni făcuți bine. Tratați. Eu le mulțumesc Bucureștenilor care mă apreciază”, a conchis Cîrstoiu.

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au confirmat marți că PSD și PNL au stabilit să meargă cu propriii candidaţi la Primăria Capitalei.

ADVERTISING

Gabriela Firea va fi candidatul din partea social democraților, iar liberalii îl trimit în cursă pe Sebastian Burduja.

Liderii coaliţiei PSD-PNL s-au reunit, luni, pentru a decide dacă medicul Cătălin Cîrstoiu rămâne candidatul la Primăria Capitalei. Şedinţa a început la 10 dimineaţa, s-a încheiat după miezul nopţii.

Şedinţa a fost convocată în urma informaţiilor apărute în presă cu privire la starea de incompatibilitate în care s-ar afla Cătălin Cîrstoiu, care din postura de manager al Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti a acordat consultaţii la o clinică privată.

În cadrul reuniunii, lui Cîrstoiu i s-ar fi cerut să se retragă din cursa electorală, însă acesta a spus că decizia aparţine coaliţiei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇