Candidatul Cîrstoiu e în pom, ședință maraton fără fum alb. PNL neagă vehement că l-ar susține pe Nicușor Dan

Candidatul Cîrstoiu e în pom, ședință maraton fără fum alb. PNL neagă vehement că l-ar susține pe Nicușor Dan

Liderii coaliţiei PSD-PNL s-au reunit, luni, pentru a decide dacă medicul Cătălin Cîrstoiu rămâne candidatul la Primăria Capitalei.

Şedinţa a început la 10 dimineaţa, dar nici până la miezul nopţii nu au reuşit să se pună de acord.

Luni era ziua când teoretic medicul trebuia să îşi depună candidatura la BEC. El a anunţat că nu se retrage, dar că mandatul său este pe masa coaliţiei.

Iniţial, Cătălin Cîrstoiu nu a fost prezent la şedinţa coaliţiei, dar a ajuns şi el, pe la ora 18. A plecat de la Palatul Victoria după ora 23.

ADVERTISING

Pe surse sunt vehiculate mai multe scenarii, dar oficial nu ştim nimic.

Între timp, actualul edil Nicuşor Dan consideră că lupta pentru Primăria București s-a polarizat deja între el și Cristian Popescu Piedone și a catalogat drept neserioasă delimitarea coaliţiei PSD-PNL de medicul Cătălin Cîrstoiu.

”Eu cred că dacă alegerile locale nu ar fi fost suprapuse cu cele europarlamentare, ar fi fost o şansă ca coaliţia cu care am funcţionat, USR, PNL, PMP, Forţa Dreptei, să continue în Bucureşti, dar pentru că avem această suprapunere şi cele două partide merg împreună la europarlamentare, ar fi fost straniu ca la alegerile cele mai mediatizate, de la Capitală, să meargă separat ba chiar în alianţe diferite”, a subliniat Nicuşor Dan, la Digi24.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Însă imediat a venit replica de la PNL. Purtătorul de cuvânt Ionuţ Stroe a declarat că este exclus ca liberalii să îl susţină pe Nicuşor Dan. El mai spune că alianţa cu PSD este cel mai matur lucru din politica românească din ultimii 20 de ani. ”Noi suntem optimişti şi veţi vedea că vom câştiga Bucureştiul”, a mai spus Stroe, la Prima News.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇