Negoiță se oferă să îi ia locul lui Cîrstoiu, PNL vorbește de candidat propriu, Firea anunță când se va lua o decizie

Negoiță se oferă să îi ia locul lui Cîrstoiu, PNL vorbește de candidat propriu, Firea anunță când se va lua o decizie

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, spune că va accepta să fie candidatul la Primăria Capitalei din partea coaliţiei PSD-PNL dacă „partidul o va cere”, în cazul în care medicul Cătălin Cîrstoiu îşi va retrage candidatura. PNL vine și el cu o variantă, candidat propriu la PMB, iar Gabriela Firea anunță că situația va fi tranșată după venirea în țară a premierului Ciolacu, vineri seara sau luni dimineața.

Robert Negoiță vrea la Generală

Robert Negoiţă a fost întrebat la Realitatea Plus dacă este înlocuitorul lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria Capitalei.

„Nu pot să vă confirm, doar că este un moment foarte important. Bucureştiul este capitala ţării, în ultimii 4 ani, Bucureştiul a suferit foarte mult de subdezvoltare şi cred că noi trebuie să dăm dovadă de o mare responsabilitate şi trebuie să ne luptăm cu toate forţele pentru Bucureşti.

ADVERTISING

În consecinţă, da, chiar dacă până acum am refuzat categoric, atâta vreme cât partidul o va cere şi decizia va fi luată, eu nu mai refuz", a afirmat Negoiţă, citat de Agerpres.

El a mai spus că au fost mai multe discuţii pe această temă, inclusiv în alianţă.

„Au fost discuţii inclusiv în alianţă, dar până în acest moment nu este o decizie luată. Nu ştiu când se va lua decizia, nu sunt decizii pe care să le iau eu, eu doar mi-am arătat disponibilitatea", a afirmat Negoiţă.

Ciucă are Planul B

Și Nicolae Ciucă a afirmat, joi seară, la Digi 24, că dacă va fi nevoie, PNL va veni cu propriul candidat la Primăria Generală. .

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Întrebat ce se va întâmpla dacă medicul Cătălin Cîrstoiu nu va mai fi susţinut de coaliţie, Ciucă a declarat: ”Avem planul B, avem planul C. Cât de mult aş dori să devoalez un plan, dar nu o fac. Dacă va fi nevoie, PNL, într-o situaţie de extremă urgenţă, va avea propriul candidat, nu este o problemă”.

Liderul PNL afirmă că există în partid resursa umană necesară, dar a reiterat ideea că se va ajunge la această situaţie doar într-o situaţie extremă.

”Dacă identificăm un candidat comun din afara celor două partide este posibil să luăm o decizie în acest sens”, a mai afirmat Ciucă, citat de News.ro.

ADVERTISING

Când va fi luată o decizie

Despre când ar putea fi luată o decizie a vorbit Gabriela Firea.

Ea a spus că situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată într-o întâlnire a liderilor PSD şi PNL coaliţiei, la finalul acestei săptămâni sau sau luni dimineaţa.

„Este comunicat faptul că domnul prim-ministru se întoarce în ţară mâine. Cu siguranţă în week-end sau luni dimineaţă vom avea o întâlnire la nivelul coaliţiei de guvernare, unde se va discuta şi acest subiect, pe lângă celelalte teme politice. Şi cu siguranţă se va lua o decizie care va fi ulterior anunţată în cadru adecvat, într-un cadru politic”, a spus Gabriela Firea, joi, într-o conferinţă de presă.

Referitor la organizarea unei conferinţe de presă la care Cătălin Cîrstoiu să răspundă acuzaţiilor care i se aduc, Firea a subliniat că lucrul acesta va fi anunţat de către echipa de campanie.

Premierul şi liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, întrebat dacă ia în calcul retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu de la Primăria Capitalei, că nu a avut o astfel de discuţie cu preşedintele PNL Nicolae Ciucă şi nici cu Cîrstoiu, sau vreo discuţie de a veni cu alt candidat.

Acuzațiile care i se aduc lui Cîrstoiu

Cătălin Cîrstoiu este acuzat de incompatibilitate, în urma unei investigații Hotnews, care arată că medicul ar fi dat consultații, contra cost, la clinica privată a soției sale, în timp ce era managerul Spitalului Universitar din Bucureşti.

Amintim că deputatul USR Emanuel Ungureanu a depus la DNA un denunţ pe numele lui Cătălin Cîrstoiu, pentru abuz în serviciu, folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane şi înşelăciune. În plus, a depus şi o sesizare la ANI, cu privire la posibile situaţii de incompatibilitate şi conflict de interese în care s-ar afla Cătălin Cîrstoiu.

Şi candidatul AUR la Primăria Capitalei, Mihai Enache, a depus la Direcţia Generală Antifraudă o sesizare împotriva lui Cîrstoiu, vizând suspiciuni de incompatibilitate şi evaziune fiscală.

Termenul pentru depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din data de 9 iunie este 30 aprilie.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇