Cât de bogat e Cătălin Cîrstoiu, candidatul PNL-PSD la Primăria București?

Cu 17% susținere, managerul Spitalului Universitar are tot mai puțin timp pentru refacerea handicapului de 20 de puncte procentuale față de Nicușor Dan, actualul edil. Deținătorul unei averi considerabile, doctorul are și probleme de incompatibilitate, semnalate într-un raport de control al guvernului.
Cât de bogat e Cătălin Cîrstoiu, candidatul PNL-PSD la Primăria București?

Conform unui calcul estimativ, realizat pe baza declarației de avere a medicului, acesta are la dispoziție 2 milioane de euro, bani deținuți în conturi bancare sau împrumutați, echivalentul valorii bijuteriilor, a unui teren, o mașină și un apartament.

De asemenea, salariul lunar net este de 50.000 de lei, proveniți de la spital și universitatea de medicină.

În stabilirea acestei averi nu au fost luate în calcul veniturile soției, medicul Monica Mihaela Cîrstoiu, și nici veniturile realizate de Anemona Med și Anemona Clinical Services, companii pe care le controlează prin interpuși.

„În fiecare zi mă trezesc la ora 5, inclusiv sâmbetele și duminicile, când am operații. Pacienții nu pot aștepta, spitalul nu stă să aștepte niciodată. Spitalul, mai ales unul de urgență, vindecă suferințe imediat și are grijă ca sufletul să fie bine”, a scris Cătălin Cîrstoiu, candidatul PNL-PSD, pe pagina sa de Facebook.

ADVERTISING

Medicul se promovează ca un profesionist cu empatie, care muncește mult și e preocupat de calitatea vieții celor din jur.

Monica-si-Catalin-Cirstoiu-o-familie-de-medici-mul

Probleme de incompatibilitate

Intrat târziu în cursă, nu a reușit să capteze atenția electoratului, iar într-un sondaj AtlasIntel-Digi24, publicat săptămâna trecută, se afla pe locul trei, după Nicușor Dan, actualul primar, și Popescu Piedone, edilul Sectorului 5, un personaj controversat, judecat și condamnat la închisoare pentru corupție în Dosarul Colectiv, apoi eliberat printr-o decizie a Înaltei Curți de Casație și Justiție, după numai un an și o lună.

VIDEO. Cătălin Cîrstoiu, o soluție de compromis a coaliției PSD-PNL pentru a putea candida pe liste comune la București. Astfel, Marcel Ciolacu a scăpat de amenințarea Gabrielei Firea, iar Nicolae Ciucă a mascat faptul că liberalii n-au avut un candidat competitiv - Sursa: Spotmedia.ro

„Nu mi se pare suficient să fii doctor pentru a conduce un oraș. Ca manager am schimbat în bine un spital uriaș cu mii de angajați, pot și știu să imprim primăriei organizare, rigoare, ordine și eficiență”, susține medicul Cătălin Cîrstoiu, încercând să atragă atenția alegătorilor prin realizările sale de la Spitalul Universitar din București.

Cadillac2008ModelWIKI
AUTOMOBIL DE LUX. Cadillac, model 2008. Un automobil de același tip e deținut de medicul Cătălin Cîrstoiu, fiind trecut în declarația de avere. O astfel de mașină, nouă, costă 30.000 de dolari - Foto: Wikimedia Commons

Domnul Dan trebuie să plece pentru că nu știe să conducă, nu știe să comunice, nu știe ce să facă. Este un bun ong-ist, dar un primar incapabil să ofere soluții, un primar depășit complet de marile și micile probleme ale orașului. Nu a condus niciodată echipe, nu știe să organizeze. Este un bun matematician premiant, dar repetent la management.

Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria București

Un raport al Corpului de Control al prim-ministrului României, realizat în 2020, și trimis către Agenția Națională de Integritate, vorbește de cel puțin un caz de incompatibilitate, atunci când medicul a trimis un pacient din spital către clinica sa privată, se arată într-o investigație publicată de „Hotnews”.

ANI n-a dat niciun răspuns cu privire la acest raport, anunțând că urmează să se pronunțe.

Conform unor surse politice, în echipa de campanie a lui Cătălin Cîrstoiu sunt multe tensiuni, iar Gabriela Firea, din partea PSD, și Sebastian Burduja, din partea PNL, desemnați manageri de campanie, nu sunt deloc entuziasmați de rolul lor.

Cei doi, la un moment dat, au fost susținuți de formațiunile din care fac parte pentru a candida la Primăria București, dar decizia coaliției de guvernare de a participa pe liste comune i-a scos din joc. 

Declarația de avere a medicului Cătălin Cîrstoiu


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇