Val de ironii pe Internet, după ce Cătălin Cîrstoiu s-a plimbat cu metroul. Ce explicații are candidatul la Primăria Capitalei

Val de ironii pe Internet, după ce Cătălin Cîrstoiu s-a plimbat cu metroul. Ce explicații are candidatul la Primăria Capitalei

Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, a devenit ținta ironiilor după ce s-a plimbat miercuri cu metroul, iar imaginile au devenit virale. Joi, a venit cu explicații.

Cîrstoiu a fost invitat de primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, să prezinte împreună proiectul stațiilor noi de metrou din sudul Bucureștiului. La finalul evenimentului, a plecat cu metroul.

Ironiile au apărut în condițiile în care medicul conduce zilnic un autoturism marca BMW X6, care nu apare însă în declarația sa de avere.

ADVERTISING

Declarația de avere arată că are 25 de conturi bancare, un autoturism Cadillac şi bijuterii de 150.000 de euro.

„Medicul Cirstoiu căutand volanul BMW-ului in rama de metrou”, comentează un internaut.

BUCURESTI - CONFERINTA - LICITATIE EXTINDERE MAGIS
Foto: Inquam Photos / George Călin

„Cum să stai în metrou fără să se depună sărăcia pe tine”, este un alt comentariu la această fotografie:

BUCURESTI - CONFERINTA - LICITATIE EXTINDERE MAGIS
Foto: Inquam Photos / George Călin

„A promis că, dacă ajunge primar, toată lumea va circula fără să plătească la metrou. Va fi suficientă o mică șpagă”, a mai comentat un internaut.

ADVERTISING

Explicațiile lui Cîrstoiu

După ce a devenit ținta ironiilor în social media, Cătălin Cîrstoiu a venit cu explicații. El a declarat joi că a mers cu metroul pentru a arăta că Metrorex trebuie să intre în administrarea Primăriei Capitalei.

”Vreau să fiu convins că metroul este o soluţie fiabilă, am văzut singur că timpii de deplasare sunt mult mai scurţi, aşa că fac acest demers în mod evident, dincolo de pozele frumoase pe care le aveţi din metrou, în sensul de a arăta că Metrorex trebuie să vină la Primăria Capitalei. O să repet gestul, pentru că eu consider că trebuie să fii aproape de oraş şi asta este cel mai important.

ADVERTISING

Eu pacienţii nu mi i-am consultat prin Internet, am avut o relaţie directă cu ei şi asta şi vreau să fac dacă m-am angajat în acest demers”, a spus Cîrstoiu, citat de News.ro.

El a precizat că e a doua oară săptămâna asta când merge cu metroul şi că a mai fost cu metroul de la Străuleşti până la Gara de Nord, şi înapoi, cu copilul.

”Am mers şi cu tramvaiul 45, tot cu copilul. Eu încerc să îmi cresc copilul normal, iar dacă m-am angajat în demersul de a face ordine în oraş şi de a însănătoşi oraşul, cred că trebuie să promovez în primul rând eu asta”, a completat candidatul.

Despre transportul public, Cătălin Cîrstoiu a spus că e nevoie de o interconectare a tuturor mijloacelor de transport în comun, într-un sistem integrat.

”Oamenii sunt foarte frumoşi care merg cu mijloacele de transport în comun, iar părerea mea este că trebuie realizată o interconectare a tuturor mijloacelor de transport în comun într-un sistem integrat, asta e cheia. Văd zilnic, şi când sunt cu maşina, că autobuzele sunt foarte pline, tramvaiele la fel, troleibuzele la fel şi asta se datorează lipsei oricărei preocupări a Primăriei Generale şi a lui Nicuşor Dan de a îmbunătăţi mijloacele de transport în comun”, a arătat Cîrstroiu.

”Soluţia este reprezentată de benzi unice pentru mijloacele de transport, asta trebuia făcut demult. Dacă avem şi metroul şi imaginăm şi nişte intermodale, cred că lucrurile merg bine. La Gara de Nord şi la Răzoare, între momentul în care te dai jos din metrou şi până ajungi la următorul mijloc de transport faci mai mult decât e permis. Primarul avea un expert din New York, nu a venit, aşa că îl lăsăm să îl caute în continuare”, a mai comentat candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇