Cătălin Cîrstoiu, explicații pentru vilele și mașinile pe care le folosește, dar nu îi apar în declarația de avere

Cătălin Cîrstoiu, explicații pentru vilele și mașinile pe care le folosește, dar nu îi apar în declarația de avere

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a încercat să explice de ce nu apar în declarația lui de avere unele bunuri pe care le deține sau folosește. A zis și că e un om cinstit, că nu a luat niciodată mită și împreună cu soția au muncit mai bine de 20 de ani de le-au „sărit capacele”.

Explicațiile vin după ce Hotnews a scris vineri că în afară de proprietăţile declarate ca manager al Spitalului Universitar Bucureşti, Cătălin Cîrstoiu foloseşte, inclusiv în campania electorală, proprietăţi deţinute de firmele sale şi ale soţiei. Grupul de firme se numeşte Anemona, iar sursa citată scrie că este „o metodă utilizată de mulţi politicieni pentru a nu încărca declaraţiile de avere”.

ADVERTISING

„Eu de mai bine de 20 de ani, împreună cu soţia mea, am muncit de ne-au sărit capacele, pe româneşte, ca să ne construim o reputaţie, să ne construim un renume profesional şi să facem bine.

Dacă astăzi sunt unii interesaţi să transforme munca unor oameni într-un subiect de dezbatere publică, e treaba lor. Eu nu am încălcat nicio lege! Hai să ne lămurim - ce e bine? E bine să fii fără niciun ban în buzunar şi să te duci într-o funcţie publică pentru alte interese sau e bine să te duci că eşti convins că poţi să faci ceva în plus, necontând acest aspect?

Mai vreau să lămurim un lucru. În declaraţia mea de avere sunt trecute toate activele pe care le deţin la societăţile comerciale la care sunt acţionar. Asta e singura informaţie care se trece în declaraţia de avere. Persoanele juridice deţin patrimoniu, am plătit taxe, am plătit impozite. Tot ce am dobândit am dobândit prin muncă.

ADVERTISING

Nu am nimic de ascuns. Ce aţi fi vrut? Să merg cu trotineta sau să merg cu o bicicletă sau să merg cu o maşină mai ieftină şi să o ascund maşina în garaj? Nu. Eu sunt un om cinstit şi nu am de gând să ascund cine sunt sau ce fac”, a spus Cătălin Cîrstoiu, întrebat de ce în declaraţia de avere nu are toate bunurile trecute.

El a mai spus că nu a luat niciodată mită şi că a salvat oameni, prin meseria sa, operând oameni cu cancer osos, inclusiv diverşi jurnalişti.

„Sunt bani munciţi din conturile personale. Mită nu am luat niciodată. Aceasta e o abordare care e incorectă şi nu încercaţi să duceţi discuţia înspre nişte oameni care au muncit şi să coborâţi totul în derizoriu.

ADVERTISING

Eu am salvat oameni. Sunt oameni pe care i-am operat de cancere osoase şi am făcut-o cum am ştiut mai bine. Asta e meseria mea. Eu am muncit, am salvat oameni prin meseria mea, am operat oameni de cancer osos.

Am operat şi mulţi dintre colegii dumneavoastră (jurnalişti - n.r.) care au avut această problemă. Atunci aveaţi altă abordare. E un subiect pe care vreau să îl lămurim definitiv, pentru că din punctul meu de vedere nu am nimic de ascuns”, a mai spus candidatul PNL-PSD la Primăria Capitalei.

Întrebat de ce are trecută în declaraţia de avere o firmă de tip SRL, medicul Cîrstoiu a spus că „sunt trei firme în declaraţia de avere”.

De asemenea, întrebat de unde au provenit banii cu care a făcut nişte achiziţii de bunuri personale, candidatul comun al coaliţie la şefia PMB a replicat: „Din conturile mele, ale soţiei mele. Haideţi să închidem subiectul”.

Nu se retrage din cursa pentru PMB

Cătălin Cîrstoiu a dezminţit și informaţiile apărute în spaţiul public potrivit cărora s-ar retrage din cursa pentru Primăria Capitalei.

„Nu mă retrag din nicio cursă şi vreau să le spun acelor grupuri de interese care alimentează public o astfel de informaţie să îşi vadă de treaba lor. Eu înţeleg că le e teamă, dar eu nu am să fac treaba aceasta. Eu sunt într-o cursă şi merg până la capăt”, a spus Cîrstoiu.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇