Cel mai recent sondaj pentru Primăria Capitalei: Nicușor Dan e în fața lui Piedone

Cel mai recent sondaj pentru Primăria Capitalei: Nicușor Dan e în fața lui Piedone

Un nou sondaj difuzat marţi seară îl dă câştigător pe Nicușor Dan la alegerile pentru Primăria Capitalei.

Sondajul a fost realizat în perioada 5-8 aprilie, pe un eșantion de 1.092 de respondenți, de către AtlasIntel, pentru Digi24.

ATLAS INTELLIGENCE este cea mai precisă casă de sondare din Statele Unite ale Americii, la alegerile din 2020, subliniază Digi24.

În acest sondaj, Nicuşor Dan ar câştiga alegerile cu 37,1% din voturi.

Pe locul doi se clasează Cristian Popescu Piedone cu 30%, în timp ce Cătălin Cîrstoiu ar obține doar 17,4%, iar Mihai Enache - 4,9%.

ADVERTISING

AtlasIntel a analizat şi cine sunt votanţii celor 4 candidaţi. Aşa aflăm că Piedone obține 59,4% din voturi de la cei care au doar studii primare, în timp ce Nicușor Dan obține aproape 47,3% din voturi de la cei cu studii superioare.

Pe partide, la votul pentru Consiliul General al Municipiului București, în scenariul în care sunt luați în considerare toți bucureștenii cu drept de vot, alianța PSD-PNL ar câștiga alegerile cu 36%. Pe locul doi se clasează Dreapta Unită cu 29,5% dintre voturi, iar AUR ar obține 8,4%.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Dacă se iau în calcul doar bucureştenii care au spus că merg la vot, atunci 41,5% ar pune ștampila pe PSD-PNL, 34,3% pe Dreapta Unită şi 9,8% pe AUR.

O altă întrebare din sondaj a fost pe cine cel mai bun primar al Bucureștiului după 1989.

27,5% dintre bucureșteni au răspuns Nicușor Dan. Locul doi este ocupat de Gabriela Firea, cu 23,3%, iar locul trei de Traian Băsescu cu 18,6%.

Iată ce spuneau sondajele acum două săptămâni, imediat după lansarea lui Cătălin Cîrstoiu

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇