Medicul Cîrstoiu, contrazis de pacienta care a fost „plimbată” între spitalul public și clinică. Arată cronologia conversațiilor

Medicul Cîrstoiu, contrazis de pacienta care a fost „plimbată” între spitalul public și clinică. Arată cronologia conversațiilor

Pacienta al cărei mesaj a fost prezentat de medicul Cătălin Cîrstoiu, manager al Spitalului Universitar, ca dovadă că nu trimitea bolnavi la clinica Anemona prezintă cronologia conversaţiilor, susţinând că acestea dovedesc că a fost ”plimbată” de mai multe ori între spitalul public şi clinica privată.

Mesajele sunt prezentate de Hotnews.ro, publicație acuzată de medic că se află la originea unei „masive campanii de manipulare şi dezinformare” împotriva sa.

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu, a susținut, într-o postare pe Facebook, că este supus „unei masive campanii de manipulare şi dezinformare”.

ADVERTISING

El a prezentat un fragment dintr-o conversaţie pe WhatsApp cu un pacient, susţinând că aceasta demonstrează că pacienţii nu erau direcţionaţi către clinica privată Anemona, ceea ce, în opinia sa, contrazice investigaţia Hotnews.ro din care rezulta că pacienţii săi erau trimişi la clinica privată.

Cîrstoiu nu precizează la care dintre cele patru cazuri prezentate de jurnalişti se referă, menţionând doar „acel pacient”.

În contextul investigaţiei, Hotnews,ro a prezentat mai multe conversaţii pe WhatsApp din perioada februarie 2022 - octombrie 2023 puse la dispoziţie de patru pacienţi care au povestit cum au ajuns să plătească sume de sute şi de mii de lei la clinica Anemona.

ADVERTISING

Ca reacţie la acuzaţiile lui Cîrstoiu, Hotnews.ro a revenit cu noi declaraţii ale unuia dintre cei patru pacienţi, al cărui mesaj a fost prezentat de medic.

Pacientul, o femeie, susţine că mesajul în care era direcţionată explicit către Spitalul Universitar şi către medicul Cîrstoiu este din luna august 2022, însă a fost precedat de mai multe mesaje prin care era trimisă la clinica Anemona, deţinută de soţia medicului.

„În februarie 2022, dr. Cîrstoiu m-a consultat la Anemona, în martie m-a operat la stat, apoi tot în martie mi-a scos firele la Anemona. În august voia să mă opereze din nou la stat şi doar acesta este mesajul pe care-l arată acum Cîrstoiu”, spune pacienta.

ADVERTISING

Pacienta mai spune că medicul „amestecă intenţionat datele mesajelor” şi că, drept urmare, ea a decis să arate mesajele şi facturile care demonstrează că a fost ”plimbată”, de mai multe ori între spitalul public manageriat de Cîrstoiu şi clinica Anemona, deţinută de soţia acestuia.

„Când era grav, de operaţie, mergeam la stat. Când era de consultaţii şi de scos firele, la privat, la clinica privată Anemona”, susţine pacienta, prezentând şi bonuri fiscale în urma vizitelor la clinică.

Cătălin Cîrstoiu a anunţat că va face o conferinţă în care va răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate ca urmare a faptului că a trimis pacienţi la clinica privată a soţiei sale şi a acordat consultaţii la acea clinică.

Până atunci, Robert Negoiță, primarul sectorului 3, s-a oferit să devină candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, iar Gabriela Firea a spus că o decizie va fi luată vineri sau luni, după întoarcerea în țară a șefului PSD, Marcel Ciolacu, care este în Dubai.

Acuzațiile care i se aduc lui Cîrstoiu

Cătălin Cîrstoiu este acuzat de incompatibilitate, în urma unei investigații Hotnews, care arată că medicul ar fi dat consultații, contra cost, la clinica privată a soției sale, în timp ce era managerul Spitalului Universitar din Bucureşti.

Amintim că deputatul USR Emanuel Ungureanu a depus la DNA un denunţ pe numele lui Cătălin Cîrstoiu, pentru abuz în serviciu, folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane şi înşelăciune. În plus, a depus şi o sesizare la ANI, cu privire la posibile situaţii de incompatibilitate şi conflict de interese în care s-ar afla Cătălin Cîrstoiu.

Şi candidatul AUR la Primăria Capitalei, Mihai Enache, a depus la Direcţia Generală Antifraudă o sesizare împotriva lui Cîrstoiu, vizând suspiciuni de incompatibilitate şi evaziune fiscală.

Termenul pentru depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din data de 9 iunie este 30 aprilie.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇