Cătălin Cîrstoiu a făcut conferința de presă cerută de Ciolacu: Mandatul meu e pe masa Coaliției

Cătălin Cîrstoiu a făcut conferința de presă cerută de Ciolacu: Mandatul meu e pe masa Coaliției

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliției PSD-PNL la Primăria Municipiului București a încercat, vineri, într-o conferință de presă, să lămurească acuzațiile care i s-au adus în spațiul public. El a spus că nu se retrage din cursă, dar că mandatul său se află pe masa Coaliției, încă din momentul nominalizării și oricând i se poate retrage sprijinul, dacă asta se vrea. Explicațiile au fost aduse în faţa Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, al cărui manager este.

  • Despre incompatibilitate

„Nici eu, nici presa, doar o instituție, respectiv Agenția de Integritate, poate să emită un raport care să constate incompatibilitatea. În opinia mea, eu nu am făcut nimic care să îmi dea mie perspectiva că există o incompatibilitate”, a spus Cîrstoiu. El a adăugat că a operat și la alte spitale publice, și în Republica Moldova, dar a oferit și consultanță colegilor de la alte clinici private.

ADVERTISING

Legat de participarea sa la consultaţiile de la Clinica Anemona, el a menţionat că acolo şi-a ajutat, în egală măsură, colegii şi a răspuns şi solicitărilor unor pacienţi care aveau nevoie de expertiza sa.

"Rolul meu din momentul în care am terminat facultatea a fost să asigur îngrijirea medicală a oamenilor, a fost să le dau opinia medicală, iar, din punctul ăsta de vedere, sunt absolut liniştit. Dorm liniştit în fiecare seară că mi-am ajutat pacienţii", a susţinut Cătălin Cîrstoiu.

Potrivit acestuia, pacienţii aleg singuri la ce medic merg, aleg singuri şi unde merg - în sistemul public sau în sistemul privat.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe
  • Despre retragerea din cursa pentru PMB

Cătălin Cîrstoiu a spus că a fost ”cam singur în precampania asta”, dar că nu se retrage. Pe de altă parte, a spus că mandatul său este pe masa Coaliției de când a fost nominalizat și nu va candida independent, dacă i se retrage sprijinul. ”Aş fi nebun să merg într-o luptă fără sprijin, normal”, a spus Cîrstoiu.

”Am simţit sprijinul lui Ciolacu şi Ciucă, dar recunosc am fost cam singur în precampania aceasta. Am întâlnit lideri de filiale care m-au înconjurat cu căldură. Cred că nu poate fi un demers pentru Primăria Capitalei fără sprijinul coaliţiei. Nu vreau să fac acest demers fără sprijinul coaliţiei”, a subliniat el.

ADVERTISING

Întrebat dacă Marcel Ciolacu i-a cerut să se retragă din cursa pentru Primăria Capitalei, Cîrstoiu a spus: „Nici vorbă. Nu am avut nicio discuţie cu domnul Marcel Ciolacu, nici cu domnul Nicolae Ciucă astăzi”.

El a mai spus că așteaptă discuția de luni pentru a lămuri situația.  

“Din ce am aflat public probabil că va fi o discuţie luni, în trei. E normal să avem o discuţie. Indiferent de finalul acesteia, e normal să avem o discuţie şi hai să lăsăm ziua de luni”, a transmis Cătălin Cîrstoiu. 

A explicat și de ce a ales să țină conferința de presă în fața Spitalului Universitar.

”Mesajul meu e clar, am o meserie, sunt medic, am studenţi, nu fac din politică o carieră, nu este acesta ţelul meu. Vreau să ajut. Pentru mine nu era necesar să ajung primar general. Demersul meu este să fac ceva mai bine pentru noi toţi. Administraţia Bucureştiului poate fi făcută şi în alt fel. Am învăţat multe lucruri bune administrative pentru Capitală în această lună”, a arătat Cîrstoiu.

Acuzațiile care i s-au adus

Conferința de presă a fost făcută după ce premierul Marcel Ciolacu a declarat că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele controversate apărute în spaţiul public, nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliţiei.

Cătălin Cîrstoiu a fost acuzat de incompatibilitate, în urma unei investigații Hotnews, care arată că medicul ar fi dat consultații, contra cost, la clinica privată a soției sale, în timp ce era managerul Spitalului Universitar din Bucureşti. De asemenea, el ar fi direcționat pacienții de la spitalul de stat către clinica privată, în special pentru intervenții medicale simple, dar scumpe.

Ulterior, deputatul USR Emanuel Ungureanu a depus la DNA un denunţ pe numele lui Cătălin Cîrstoiu, pentru abuz în serviciu, folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane şi înşelăciune. În plus, a depus şi o sesizare la ANI, cu privire la posibile situaţii de incompatibilitate şi conflict de interese în care s-ar afla Cătălin Cîrstoiu.

Şi candidatul AUR la Primăria Capitalei, Mihai Enache, a depus la Direcţia Generală Antifraudă o sesizare împotriva lui Cîrstoiu, vizând suspiciuni de incompatibilitate şi evaziune fiscală.

Deja Robert Negoiță, primarul sectorului 3, s-a oferit să îi ia locul lui Cîrstoiu, iar PNL a spus că ia în calcul să aibă un candidat propriu. Nominalizarea PNL + PSD, dacă îi vor retrage sprijinul lui Cîrstoiu, trebuie făcută rapid, având în vedere că termenul pentru depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din data de 9 iunie este 30 aprilie.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇