Prima reacție de la Iohannis, după ce coaliția l-a retras pe Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei

Prima reacție de la Iohannis, după ce coaliția l-a retras pe Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei

Preşedintele Klaus Iohannis a comentat, marţi, din Coreea de Sud, decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu şi a veni cu candidaţi separaţi la Primăria Capitalei.

Șeful statului a subliniat că important este ca această soluţie de candidaţi separaţi să nu ducă la nişte lupte electorale în interiorul coaliţiei care s-ar reflecta negativ în rândul activităţii Guvernului.

”Acum, cert, nu este un mare succes al coaliţiei, ca să mă exprim aşa. În rest, nu vreau să comentez deciziile coaliţiei în materie de ales candidaţi şi de felul în care se vor poziţiona. Ştiţi bine că discuţiile în coaliţie s-au purtat ieri şi azi-noapte, din câte am înţeles, deci nu am fost acolo ca să fiu în contact nemijlocit.

ADVERTISING

Am aflat rezultatele, important este ca această soluţie de candidaţi separaţi pe Bucureşti să nu ducă la nişte lupte electorale în interiorul coaliţiei, care pe urmă s-ar reflecta negativ asupra activităţii Guvernului”, a spus Iohannis, citat de News.ro.

Şeful statului crede că ”există capacitatea în cele două partide să separe alegerile locale de activitatea guvernamentală”.

”Cred că toată lumea îşi aminteşte că această coaliţie a fost, crearea acestei coaliţii a fost încurajată de mine, pentru că am avut nevoie de un guvern stabil, cu o majoritate serioasă în Parlament, pentru a trece România cu bine prin toate crizele succesive pe care le-am avut, lucru care s-a întâmplat.

Deci obiectivul acestei coaliţii a fost stabilitatea şi trecerea cu bine prin criză, obiectivul a fost atins, dar cred că mai are potenţial această coaliţie în viitor” a mai declarat Klaus Iohannis.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

El a precizat că, ”acum, în toiul campaniilor electorale, va fi un pic mai complicat de a menţine buna înţelegere la cota maximă”.

”Nu aş vrea să speculez acum despre şansele unui candidat sau ale altui candidat, însă (..) nu m-am implicat nici înainte nici acum în negocierile din coaliţie, pe candidaţi şi pe felul în care se poziţionează, dar la sfârşit am fost informat, la sfârşitul negocierilor”, a subliniat Iohannis.

Candidați separați la Primăria Capitalei

Coaliţia PSD – PNL a decis să meargă cu candidaturi separate la funcţia de primar general al Capitalei, respectiv Gabriela Firea (PSD) şi Sebastian Burduja (PNL), pentru a maximiza electoratele celor două partide, au declarat, pentru Agerpres, surse politice.

ADVERTISING

Decizia a fost luată după o şedinţă a coaliţiei de guvernare începută luni, în jurul orei 10,00, care a durat mai bine de 14 ore şi care a avut ca temă o analiză privind continuarea susţinerii candidaturii doctorului Cătălin Cîrstoiu la funcţia de primar general al Capitalei.

Şedinţa a fost convocată în urma informaţiilor apărute în presă cu privire la starea de incompatibilitate în care s-ar afla Cătălin Cîrstoiu, care din postura de manager al Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti a acordat consultaţii la o clinică privată.

În cadrul reuniunii, lui Cîrstoiu i s-ar fi cerut să se retragă din cursa electorală, însă acesta a spus că decizia aparţine coaliţiei.

Potrivit surselor citate, în şedinţa de luni a coaliţiei de guvernare s-a stabilit că în campania electorală cei doi candidaţi - Gabriela Firea şi Sebastian Burduja - nu se vor ataca reciproc, ci vor avea o campanie constructivă, bazată pe soluţii pentru Bucureşti.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇