PSD și PNL confirmă că vor avea candidați separați la Primăria Capitalei. Ciolacu: Succes, Gabi!

PSD și PNL confirmă că vor avea candidați separați la Primăria Capitalei. Ciolacu: Succes, Gabi!

Marcel Ciolacu confirmă că PSD și PNL au stabilit să meargă cu propriii candidaţi la Primăria Capitalei și a ales să facă acest anunț printr-o postare pe Facebook.

Ciolacu a anunțat că Gabriela Firea va fi candidatul din partea social democraților.

El a subliniat că decizia a fost dificilă, dar este soluţia corectă pentru bucureştenii condamnaţi de patru ani la frig, mizerie, poluare şi trafic blocat.

”Decizia ca PSD şi PNL să meargă cu propriii candidaţi la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluţia corectă pentru bucureştenii condamnaţi de patru ani la frig, mizerie, poluare şi trafic blocat care, în loc de soluţii, aveau de ales acum doar între incompetenţă şi circ”, a scris preşedintele PSD pe Facebook.

ADVERTISING

Ciolacu subliniază că ”Bucureştiul are nevoie de un om care ştie administraţie şi este capabil să aranjeze încă din prima zi de mandat lucrurile lăsate vraişte de Nicuşor Dan. Iar aceasta nu putea fi decât Gabriela Firea, preşedintele organizaţiei PSD Bucureşti”.

”Este cea mai bună alegere pentru bucureştenii care îşi doresc mai puţin spectacol, dar mai multe soluţii la problemele zilnice cu care se confruntă. Îi mulţumesc domnului doctor Cîrstoiu pentru tot efortul depus în această perioadă. De astăzi, dansul în doi s-a terminat! De astăzi, bucureştenii chiar au ce alege! Succes, Gabi!”, a conchis Ciolacu.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ce spune Ciucă

Ulterior a reacționat și preşedintele PNL, Nicolae Ciucă. El a declarat că au considerat că este bine să ia o decizie care să asigure maximizarea scorului politic.

El a precizat că PNL vine ”cu un candidat care este o opţiune nouă, diferă de ceilalţi pentru că nu este în funcţie, nu a lucrat niciodată în administraţie la nivel local şi practic este singurul candidat care nu este în funcţie şi nici nu a fost vreodată în funcţie”.

Potrivit liderului PNL, decizia a fost luată după ce a vorbit cu Burduja. ”Doar nu credeţi că luam o decizie fără să vorbesc cu dumnealui. Este absolut normal ca înainte de a anunţa numele să avem o discuţie. Am discutat cu Sebastian Burduja înainte de a lua decizia finală”, a explicat Ciucă.

ADVERTISING

Despre cine a luat decizia să meargă separaţi la Primăria Capitalei, Ciucă a spus: ”A fost o decizie pe care am luat-o împreună. Fiecare dintre noi, pentru că era clar că nu putem să mergem cu un candidat dintr-o formaţiune sau alta”.

Reacția Gabrielei Firea

Gabriela Firea a mulţumit într-un mesaj pe Facebook pentru încrederea de a fi nominalizată candidat al PSD la Primăria Capitalei.

Ea a afirmat că împreună vor lupta pentru dreptul bucureştenilor la o viaţă mai bună, într-un oraş civilizat şi că va redeschide toate şantierele blocate şi va reda curăţenia şi frumuseţea Capitalei.

”Mulţumesc pentru încredere! Împreună vom lupta pentru dreptul bucureştenilor la o viaţă mai bună, într-un oraş civilizat. Voi redeschide toate şantierele blocate şi voi reda curăţenia şi frumuseţea Capitalei.

Vom avea, din nou, cele mai mari investiţii în şcoli, transport, protecţia mediului, infrastructură, termoficare, spitale, instituţii de cultură”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Liderii coaliţiei PSD-PNL s-au reunit, luni, pentru a decide dacă medicul Cătălin Cîrstoiu rămâne candidatul la Primăria Capitalei.

Şedinţa a început la 10 dimineaţa, s-a încheiat după miezul nopţii și nu a fost făcută nicio declarație oficială.

Marți dimineață, pe surse, a venit informația potrivit căreia Coaliţia PSD – PNL a decis să meargă cu candidaturi separate la funcţia de primar general al Capitalei, respectiv Gabriela Firea (PSD) şi Sebastian Burduja (PNL), pentru a maximiza electoratele celor două partide.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇