Biden: Îi voi spune clar lui Putin că nu vom sta cu braţele încrucişate în timp ce încalcă drepturile omului

Biden: Îi voi spune clar lui Putin că nu vom sta cu braţele încrucişate în timp ce încalcă drepturile omului

Preşedintele american Joe Biden a promis duminică într-un discurs că-i va spune omologului său rus Vladimir Putin, la primul lor summit din 16 iunie, că Statele Unite nu vor lăsa Rusia să încalce drepturile omului, relatează AFP.

”Îl voi întâlni pe preşedintele Putin peste două săptămâni, la Geneva, şi îi voi spune clar că nu vom sta cu braţele încrucişate în timp ce ei încalcă aceste drepturi”, a spus Biden, relatează AFP.

Liderul de la Casa Albă a amintit că în februarie a avut o lungă discuţie telefonică şi cu omologul său chinez Xi Jinping.

ADVERTISING

''I-am spus clar că nu putem face altfel decât să apărăm drepturile omului în lume, întrucât aceasta este ceea ce noi suntem. 'America este unică (…), pentru noi faptul că toţi bărbaţii şi femeile se nasc egali este un lucru evident'', a spus Biden.

Preşedintele democrat încearcă de la preluarea mandatului să arate o atitudine fermă faţă de Rusia, de asemenea din dorinţa de a se delimita de predecesorul său republican Donald Trump, acuzat de complezenţă faţă de liderul de la Kremlin.

Însă în acelaşi timp Biden îşi manifestă dorinţa de dialog cu Moscova. Deşi promite că va sancţiona Rusia ''dacă ea continuă să interfereze în democraţia'' SUA şi a mers până într-acolo încât l-a calificat pe Putin drept ''ucigaş'', preşedintele american asigură că nu doreşte să ''declanşeze un ciclu de escaladare şi conflict''.

ADVERTISING

Președintele rus Vladimir Putin a acceptat în mod oficial invitația omologului său american Joe Biden la un summit la care vor participa doar ei doi.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇