Băsescu vrea să revină la Primăria Capitalei. Tomac spune că PMP și-a dorit candidat comun, dar USR s-a opus

Băsescu vrea să revină la Primăria Capitalei. Tomac spune că PMP și-a dorit candidat comun, dar USR s-a opus

Președintele PMP Eugen Tomac acuză USR că e vinovat că dreapta nu are un candidat comun la Primăria Capitalei. Amintim că fostul președinte Traian Băsescu va candida din partea PMP, în timp ce Nicușor Dan este sprijinit în cursă de PNL și Alianța USR-PLUS.

”În primul rând, îi invit pe toți cei care ne acuză nejustificat să renunțe la dubla măsură și să-i întrebe pe cei din USR de ce nu și-au dorit un front comun antiPSD în Capitală.

PMP și-a dorit candidat comun, dar USR s-a opus!!! PMP a fost primul partid care a avansat numele pentru candidatul comun. Conducerea USR a fost ultima care și-a asumat această candidatură, impunând totodată condiția de a nu invita PMP în acest front politic comun.

ADVERTISING

Dacă cineva face jocurile PSD în București, aceia sunt cei de la USR! Noi suntem obligați să mergem cu cei mai buni candidați la Primăria Capitaliei și la sectoare, pentru că nu a existat dorință, nici voință pentru candidați comuni anti PSD”, a scris Tomac pe contul personal de Facebook.

ADVERTISING

PMP: De la Paleologu, la Băsescu

Amintim că la începutul lunii decembrie, când USR a anunțat oficial că îl susține pe Nicușor Dan pentru Primăria Capitalei, PMP a spus că va merge pe mâna lui Theodor Paleologu.

La acea vreme nu exista încă o alianța a dreptei, nici măcar între USR și PLUS, partidul lui Dacian Cioloș anunțând că îl susține pe fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu. Ideea la acel moment era ca toți candidații să fie testați în sondaje și cel cu șanse cele mai bune să fie susținut de toată dreapta.

ADVERTISING

Pe 8 decembrie, însă, Băsescu, cel care acum e candidatul partidului pentru București, dezvăluia într-o emisiune TV deciziile lui Eugen Tomac.

"Vad ca partidele s-au apucat sa isi faca liste si astazi la partid Tomac a luat o decizie cu privire la candidati. Din partea PMP, care are peste 10% in Bucuresti, o să fie Theodor Paleologu la Primaria Capitalei, Eugen Tomac la Sector 1, Mihail Neamţu la Sectorul 2, Ioana Constantin la Sectorul 3, Stefanel Marian la Sectorul 4, Lucian Iliescu la Sectorul 5 si Stefan Florescu la Sectorul 6. Sunt oameni care au crescut si sunt convins ca vor face performanta", spunea atunci Traian Basescu, la Romania TV.

Într-un interviu recent acordat SpotMedia.ro de europarlamentarul USR-PLUS Dragoș Tudorache, acesta spune că PMP nu a fost primit în constucția aniPSD pentru ca ”am considerat că nu avem garanții suficiente să avansăm în aceste discuții cu PMP. A fost o decizie luată de toți cei trei lideri ai celor trei partide”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇