Azi a fost zi de bâlci la Parlament. Deputatul PSD Solomon a insultat-o pe Cristina Prună (USR): Nu sunteţi cel mai prost preşedinte de şedinţă, ci cel mai slab

Azi a fost zi de bâlci la Parlament. Deputatul PSD Solomon a insultat-o pe Cristina Prună (USR): Nu sunteţi cel mai prost preşedinte de şedinţă, ci cel mai slab

Azi a fost zi de bâlci parcă în Parlament. Primul scandal a fost iscat de Diana Șosoacă, care a forţat intrarea într-o comisie, deşi nu era primită fără mască. Apoi, trei deputaţi PSD şi AUR s-au certat cu preşedintele de şedinţă tot pentru că refuzau să poarte masca corect.

A venit ulterior şi rândul deputatului PSD Adrian Solomon, care a recurs la insulte într-o dispută cu colega sa de la USR, Cristina Prună, căreia i-a spus că este „cel mai slab preşedinte de şedinţă”, care „a întrecut-o pe Roberta Anastase”.

ADVERTISING

La ședința de azi a plenului Camerei Deputaților, Adrian Solomon a venit la microfon să susţină adoptarea Legii privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Legea a ajuns din nou în Parlament după ce a fost contestată la Curtea Constituțională, iar CCR a decis reexaminarea ei.

"Iniţiatorii ne propuneau să introducem în lege o majorare cu 20% a salariilor celor de la Biblioteca Naţională şi Biblioteca Academiei Române. E drept, dacă cereau iniţiatorii pentru serviciile secrete sau pentru nu ştiu ce alte structuri de forţă, nu contesta nimeni, dar când e vorba despre Academia Română, despre Biblioteca Naţională, lucrurile se precipită în capul celor care fac astfel de sesizări", a susţinut deputatul PSD.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În continuare, deputatul USR Cristian Seidler a arătat că un punct de vedere negativ pe proiectul de lege a venit chiar de la Guvernul Viorica Dăncilă.

Adrian Solomon a dorit să revină la microfon şi să dea o replică, dar preşedintele de şedinţă, deputatul USR Cristina Prună, l-a atenţionat că încalcă regulamentul Camerei.

Iată dialogul dintre cei doi:

"Pe acel scaun a stat Roberta Anastase, doamnă, şi aţi întrecut-o", a spus Solomon.

"Domnule Solomon, vă rog să aveţi un comportament demn de Camera Deputaţilor, să citiţi Regulamentul şi să lăsaţi aceste aprecieri personale şi să retrageţi imediat ceea ce aţi spus", a replicat Cristina Prună.

ADVERTISING

"Sunt conştient de ceea ce spun. Bun, nu sunteţi cel mai prost preşedinte de şedinţă, sunteţi cea mai slabă preşedintă de şedinţă, pregătită. Cea mai slab pregătită", a răspuns Adrian Solomon.

"Domnule Solomon, vă rog să vă revizuiţi comportamentul şi o să vă dau şi a doua intervenţie. Dar vă rog să vă înscrieţi la cuvânt", a spus Cristina Prună.

Revenit la microfon după intervenţia deputatului PNL Violeta Alexandru, care a pledat pentru un sistem de salarizare corect, Adrian Solomon a arătat că există erori care trebuie îndreptate.

În final, deputaţii au respins acest punct al ordinii de zi, Camera Deputaţilor fiind for decizional.

Şoşoacă a dat startul circului

Primul scandal de azi din Parlament a fost iscat de Diana Șosoacă, care a chemat Poliția, după ce nu a fost lăsată să intre la ședința Comisiei Juridice din Senat, pe motiv că nu avea mască de protecție corespunzătoare, ci una de plastic.

Ulterior, ședinţa de plen a deputaților a fost marcată de un alt scandal tot despre măşti, după ce trei deputaţi PSD şi AUR au refuzat să le poarte cum trebuie.

Iată articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇