AUR vrea să oprească vaccinarea copiilor români anti-COVID, deși imunizarea se face voluntar și a fost aprobată la nivel global

AUR vrea să oprească vaccinarea copiilor români anti-COVID, deși imunizarea se face voluntar și a fost aprobată la nivel global

Alianţa pentru Unirea Românilor solicită Guvernului să reconsidere acţiunea de vaccinare a copiilor cu vârste între 12 şi 15 ani, despre care spune că este „nejustificată”.

„AUR consideră nejustificată urgenţa cu care Guvernul României a hotărât demararea campaniei de vaccinare în rândul copiilor, la doar câteva ore după ce Agenţia Europeană a Medicamentului a recomandat autorizarea vaccinului COVID-19 de la compania BioNTech Pfizer pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani.

(…) AUR cere Guvernului să reconsidere decizia cu privire la campania de vaccinare a minorilor cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani, o măsură fără fundament ştiinţific, care încalcă flagrant principiile morale ale politicilor publice consacrate interesului suveran al copilului", susţine Alianţa, într-un comunicat transmis joi.

În opinia AUR, motivaţia Guvernului de a vaccina şi copiii şi adolescenţii pentru a obţine o "ipotetică" imunitate de turmă este "un act imoral şi supune această categorie de vârstă unui potenţial risc major, fără să existe vreun beneficiu susţinut ştiinţific, aceasta în contextul în care în rândul copiilor cu vârste între 12 şi 15 ani mortalitatea şi morbiditatea cauzate de COVID sunt, statistic, zero, măsura este arbitrară şi nelegitimă".

Cu toate acestea, vaccinarea copiilor a început deja în alte țări, printre care și în SUA, unde a primit avizul specialiștilor.

De asemenea, Franța începe vaccinarea copiilor pe 15 iunie.

Polonia începe vaccinarea antiCovid a copiilor pe 7 iunie. Și în Israel va începe tot de săptămâna viitoare.

România este prima ţară din UE care a început vaccinarea sub 16 ani, aceasta probabil și pentru că vaccinarea adulților a încetinit foarte mult și sunt suficiente doze pe stoc, iar centrele sunt deja pregătite.

Agenţia Europeană a Medicamentului a aprobat în data de 28 mai vaccinul Pfizer pentru copiii cu vârste între 12 - 15 ani. La scurt timp, autoritățile din România au anunțat demararea campaniei de vaccinare și la noi.

Alexandru Rafila vorbește despre începerea campaniei de vaccinare pentru copii: Părinţii trebuie să ştie că nu sunt efecte adverse și că eficacitatea vaccinului e mai mare ca la adulți

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇