Mesajul lui Gheorghiță către părinți, după autorizarea Pfizer pentru 12-15 ani: În grupul copiilor care au fost vaccinaţi nu s-au înregistrat cazuri de COVID-19

Mesajul lui Gheorghiță către părinți, după autorizarea Pfizer pentru 12-15 ani: În grupul copiilor care au fost vaccinaţi nu s-au înregistrat cazuri de COVID-19

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a transmis un mesaj către părinți, vineri, după ce Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a recomandat autorizarea vaccinului Pfizer pentru utilizarea la copiii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani.

”În grupul copiilor care au fost vaccinaţi nu s-au înregistrat cazuri de COVID-19, comparativ cu lotul copiilor nevaccinaţi”, a transmis Gheorghiţă într-un video postat pe Facebook RO Vaccinare.

”Datele care reies din studiile efectuate arată un profil de siguranţă şi o tolerabilitate foarte bune, iar eficacitatea a fost maximală”, a transmis, vineri, Valeriu Gheorghiţă.

ADVERTISING

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare a precizat că, odată cu această autorizare ”facem încă un pas spre normalitate”.

”Schema de vaccinare şi modalităţile de programare sunt la fel ca la populaţia adultă. Este important de menţionat că este obligatorie acordarea consimţământului informat de către părinţi sau de către tutorele legal”, a mai precizat Gheorghiţă.

Acesta anunţă că în acest moment, platforma de programare este în curs de optimizare, iar de săptămâna viitoare va putea permite programarea prin contul părinţilor.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Coordonatorul campaniei de vaccinare declara joi seara, la Aleph News, că vaccinarea copiilor între 12 și 16 ani cu Pfizer ar putea începe în România în prima săptămână din iunie.

„Prima parte a lunii iunie. Daca se acordă pe 29 mai (autorizarea - n.red.), probabil că în prima săptămână a lui iunie putem să și demarăm această activitate”, a spus coordonatorul campaniei de vaccinare.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇