Maraton de vaccinare de Ziua Copilului, pentru liceenii între 16 și 18 ani

Maraton de vaccinare de Ziua Copilului, pentru liceenii între 16 și 18 ani

Între 31 mai și 1 iunie va fi organizat un maraton de vaccinare dedicat adolescenților cu vârsta cuprinsă între 16-18 ani, a declarat coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

El a precizat că se dorește astfel marcarea Zilei Copilului într-un mod particular.

”Intenționăm ca între 31 mai 1 iunie să organizăm un maraton pentru vaccinarea copiilor cu vârsta între 16 și 18 ani. Se va asigura vaccinarea celor programați în platformă, dar în acea perioadă vom avea acea prioritizare pentru această categorie de vârstă de Ziua Copilului. Vrem să marcăm în mod particular această zi”, a explicat Valeriu Gheorghiță.

ADVERTISING

În ceea ce privește imunizarea copiilor între 12 și 15 ani, medicul a precizat că speră ca la finalul lunii mai să existe o decizie a Agenției Europene a Medicamentului.

În prezent, spune Valeriu Gheorghită, se lucrează la optimizarea platformei, astfel încât să fie posibilă programarea copiilor prin intermediul părinților.

”Până la finalul lunii mai, sperăm să avem un răspuns de la EMA pentru vaccinarea copiilor între 12-15 ani. Se lucrează pentru optimizarea plaformei, împreună cu STS, pentru programarea copiilor prin intermediul părinților”, a explicat Valeriu Gheorghiță.

Conferință de presă susținută de Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV, și Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, vicepreședinte al CNCAV #ValeriuGheorghita #AndreiBaciu #CNCAV #RoVaccinare

Conferință de presă susținută de Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV, și Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, vicepreședinte al CNCAV#ValeriuGheorghita #AndreiBaciu #CNCAV #RoVaccinare

Publicată de Guvernul României pe Marţi, 18 mai 2021

Citește și:

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇