România e prima ţară UE, unde a început vaccinarea sub 16 ani. În București, se face în Parcul Lumea Copiilor

România e prima ţară UE, unde a început vaccinarea sub 16 ani. În București, se face în Parcul Lumea Copiilor

În București a fost deschis primul centru de vaccinare pentru copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, în Parcul Lumea Copiilor.

Copiii care vor să se vaccineze trebuie să vină însoțiți de părinți sau tutorele legal.

”Acum, în Parcul Lumea Copiilor, se vaccinează împotriva COVID-19 primii adolescenți din București, cu vârste între 12 și 15 ani.

Facem așadar un pas important în lupta pe care o avem cu pandemia, pas neapărat necesar pentru a reveni cât mai repede la viața normală”, a scris pe Facebook primarul Sectorului 4, Daniel Băluță.

ADVERTISING

La eveniment este prezent și coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, care a și participat la imunizarea copiilor.

România este astfel prima țară din UE care vaccinează copiii.

„Așa știm și noi, știu că Polonia în 7 iunie va demara campania de vaccinare și pentru această grupă de vârstă, însă aici există diferențe de strategie de la o țară la alta.

Știm foarte bine că în multe alte țări europene strategia de vaccinare s-a bazat pe includerea progresivă a anumitor grupe de vârstă, dar sunt incluși de pildă copiii care au afecțiuni cronice, încă din acest moment”, a răspuns Valeriu Gheorghiță, întrebat dacă poate să confirme faptul că România este prima țară din Uniunea Europeană care vaccinează copiii, potrivit Mediafax.

Acum, în Parcul Lumea Copiilor, se vaccinează împotriva COVID-19 primii adolescenți din București, cu vârste între 12 și 15 ani. Facem așadar un pas important în lupta pe care o avem cu pandemia, pas neapărat necesar pentru a reveni cât mai repede la viața normală. #haicasepoate #s4capitalabucurestiului #totulpentruoameni #danielbaluta

Publicată de Daniel Băluță pe Miercuri, 2 iunie 2021

Gheorghiţă a afirmat că încă de la primele ore a avut semnale din ţară că sunt copii care s-au prezentat şi s-au vaccinat, mulţi dintre ei anunţându-l că se bucură de această posibilitate.

ADVERTISING

”Încă de la primele ore am semnale din ţară că sunt copii care s-au prezentat şi s-au vaccinat. Personal am vorbit cu unii dintre ei care chiar mi-au scris şi erau foarte bucuroşi că au putut să se vaccineze.

Ne dorim ca în continuare să creştem numărul de persoane care doresc să se vaccineze prin tot ceea ce înseamnă campanie de comunicare, de informare, dar pot să vă spun că diferenţa de azi înainte va fi făcută de modul în care se vor implica autorităţile locale şi evaluarea noastră preliminară arată că în localităţile unde rata de vaccinare este peste media naţională există o implicare directă a autorităţilor locale şi în mod deosebit a primarului”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, citat de News.ro.

ADVERTISING

Citește și: Copiii peste 12 ani se pot vaccina de azi împotriva Covid-19. Ce trebuie să facă părinții

Iată și articolele zilei peSpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇