Franța începe vaccinarea copiilor între 12 şi 18 ani

Franța începe vaccinarea copiilor între 12 şi 18 ani

Tinerii cu vârste cuprinse între 12 şi 18 ani vor putea fi vaccinaţi în Franţa antiCovid începând cu 15 iunie, a anunţat preşedintele francez Emmanuel Macron.

El a menţionat, de asemenea, perspectiva eliminării obligativităţii de a purta mască în aer liber, ceea ce ”se va face într-un mod diferenţiat” în funcţie de regiune.

''Perspectiva în care trăim cu toţii este că o putem elimina treptat şi că o putem îndepărta în locuri deschise în care nu există prea mult risc'', a spus preşedintele Macron, adăugând: ''Se va face (…) într-un mod diferenţiat pe teritoriu''.

ADVERTISING

''La nivel naţional, va trebui să aşteptăm puţin mai mult. Cred că până la sfârşitul lunii iunie, vom menţine la nivel naţional cel puţin aceeaşi organizare'', a declarat el în cadrul unei conferinţe de presă.

Şeful statului a salutat, de asemenea, faptul că 50% dintre adulţii francezi au primit o primă doză de vaccin, ceea ce reprezintă, potrivit lui, ''cu adevărat o etapă importantă'' în campania de vaccinare.

Cu toate acestea, el le-a cerut francezilor să rămână ''extrem de atenţi şi vigilenţi'', deoarece circulaţia virusului progresează în anumite zone, în special în sud-vest.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Emmanuel Macron a explicat că decizia de a lansa campania de vaccinare a adolescenţilor a fost luată în timpul consiliului de apărare care a avut loc dimineaţa la palatul prezidenţial.

Înalta Autoritate pentru Sănătate (HAS) a emis, miercuri, un aviz cu privire la vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇