Polonia începe vaccinarea antiCovid a copiilor

Polonia începe vaccinarea antiCovid a copiilor

Polonia va începe luni, 7 iunie, vaccinarea împotriva Covid-19 a copiilor cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani , a anunţat marţi responsabilul guvernamental pentru campania de vaccinare, Michal Dworczyk, potrivit DPA.

Copiii vor fi imunizaţi în centrele pentru vaccinare existente, iar la jumătatea lunii septembrie, directorii de unităţi de învăţământ vor putea deschide centre de vaccinare în şcolile pe care le administrează, a spus ministrul Educaţiei din această ţară în timpul unei conferinţe de presă.

ADVERTISING

Agenţia Europeană a Medicamentului a aprobat în data de 28 mai vaccinul Pfizer pentru copiii cu vârste între 12 - 15 ani. La scurt timp, autoritățile din România au anunțat demararea campaniei de vaccinare și la noi.

Până în prezent, Polonia, o ţară cu 38 de milioane de locuitori, a administrat peste 20 de milioane de doze de vaccinuri, potrivit datelor oferite de Ministerul Sănătăţii. Peste 7 milioane de persoane au fost vaccinate cu ambele doze.

De luni, Polonia se află printre cele şapte state membre UE care au aderat la sistemul de certificate electronice COVID-19 al blocului comunitar, a declarat Ministrul Sănătăţii, Adam Niedzielski, cu ocazia unei conferinţe de presă.

ADVERTISING

Mai multe informații despre vaccinarea copiilor:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇